Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Cristi Balaj la momentul adevărului. "El m-a dezamăgit cumplit. Unii aveau interes să-l mediatizeze" Pe cine a ales dintre Messi şi Cristiano Ronaldo şi cu ce echipă ţine

EXCLUSIV Cristi Balaj la momentul adevărului. "El m-a dezamăgit cumplit. Unii aveau interes să-l mediatizeze" Pe cine a ales dintre Messi şi Cristiano Ronaldo şi cu ce echipă ţine

Fotbal

Comentarii

Cristi Balaj, unul dintre cei mai buni arbitrii români din ultimii 25 de ani, a fost invitatul lui Alexandru Săbău la Top Interviuri.

Fostul arbitru internaţional a vorbit despre oamenii care l-au dezamăgit din lumea fotbalului, dar şi despre bornele sale cele mai importante în arbitraj. Messi este jucătorul cel mai mare pe care l-a arbitrat şi tot pe el l-a ales în "duelul" cu Cristiano Ronaldo. Un interviu extrem de interesant, cu multe detalii mai puţin cunoscute despre Cristi Balaj, mai jos.

Cristi Balaj despre Marian Iancu: "Când am văzut anumite stenograme am înţeles că exista o cotizaţie care era făcută către unii care aveau grijă să îl mediatizeze. A minţit în legătura cu mine!"


Cel mai mare fotbalist de afară pe care l-ai arbitrat

Messi. Şi mi-a plăcut foarte mult Iniesta

Cel mai mare antrenor?
Klopp şi Guardiola la Barcelona în momentul de glorie. 

Fotbalistul român care ţi-a creat cele mai mari probleme când erai arbitru?
Nu prea am avut.

Care a fost cel mai civilizat?
Foarte mulţi.

Preşedintele cel mai efervescent
Iancu m-a dezamăgit în primul rând ca şi om. Nu mi-am imaginat că un om la un asemenea nivel să apară în faţa opiniei publice, să i se dea voie să fie mediatizat, doar că după aceea, văzând anumite stenograme am înţeles de ce, pentru că exista o cotizaţie care era făcută către unii care aveau grijă să îl mediatizeze. Nu mi-am imaginat că poate să spună atât de multe minciuni despre mine. 

Dar cel mai civilizat preşedinte?
Au fost foarte mulţi preşedinţi civilizaţi. Am înţeles de ce vechea generaţie a arbitrilor îi spuneau ”lordul” lui Jean Pădureanu.

Care ar fi cei mai buni 3 arbitri români din istorie?
Rainea, Igna şi Crăciunescu.

Cei mai buni 3 arbotri străini din istorie?
Sandor Puhl a fost foarte bun, Collina foarte bun şi el. Cam aceştia au fost 2 cei mai buni care mi-au plăcut.

Care ar fi un top al celor mai buni antrenori care te-au impresionat în mod deosebit pentru atitudinea pe care o aveau în timpul meciurilor?
Aş lua generaţia tânără. M-am înţeles foarte bine Gâlcă, m-a plăcut foarte mult. Şumudică, o să zâmbiţi, chiar am avut o relaţie foarte bună şi de fiecare dată când am avut divergenţe cu el a ştiut să asculte şi să recunoască. Şi Grozav, dar aici sunt probabil subiectiv. E naşul meu, dar chiar e un antrenor foarte bun 

Hagi sau Popescu?
Amândoi

Chivu sau Mutu?
Chivu

Rădoi sau Lăcătuş?
Amândoi. Lăcătuş s-a transformat, adică antrenorul Lăcătuş ca şi temperament, comportament, jos pălăria faşă de comportamentul şi temeperamentul jucătorului Lăcătuş. 

Pe Hagi şi Popescu i-ai arbitrat vreodată?
Pe Popescu da. Când a fost la Dinamo acea perioadă care o regretă şi el pentru că, şi el recunoaşte, dacă a venit în România trebuia să meargă la Craiova. 

Pe Chivu şi pe Mutu când erau tineri?
Da. Chiar mă gândeam azi să verific dacă nu am jucat împotriva lui Chivu pe finalul carierei mele, dar i-am arbitrat.

Barca sau Real?
Barca.

Messi sau Ronaldo?
Mare diferenţă între ei, ambii talentaţi, unul talent, celalalt în primul rând muncă. 

Guardiola sau Mourinho?
Guardiola. 

Cristian Balaj (48 de ani) s-a retras din arbitraj şi ocupă acum funcţia de preşedinte a Agenţiei pentru Anti Doping din România. Născut la Baia Mare, Balaj a debutat în arbitrajul românesc în 1994 şi în Cupele Europene în 2003.

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare