Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cristi Balaj n-a uitat primul mare derby arbitrat: "A fost greu. Diferit de tot ce există acum"

EXCLUSIV | Cristi Balaj n-a uitat primul mare derby arbitrat: "A fost greu. Diferit de tot ce există acum"

Superliga

Comentarii

Dacă în Liga I tot nu se mai joacă, din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit sportul mondial, a venit timpul pentru depănarea amintirilor.

Invitat la Telekom Sport, la emisiunea "Top Interviuri", Cristi Balaj şi-a amintit cu plăcere despre meciurile pe care le-a arbitrat între Dinamo şi Steaua. Fostul central a fluierat nouă astfel de derby-uri.

"A fost greu primul derby arbitrat. Steaua - Dinamo era cu totul şi cu totul altceva faţă de ceea ce există acum. Meciurile între Steaua, Dinamo şi Rapid, indiferent că era Dinamo - Rapid, pe care l-am arbitrat de şapte ori, Steaua - Rapid sau Dinamo - Steaua, aproape că puteai să pui egal între ele.

Totuşi, parcă Steaua - Dinamo era de departe derby-ul campionatului. Au fost meciuri grele şi jucătorii care erau atunci erau jucători de echipa naţională. De o echipă naţională care ştim ce rezultate a avut" , a declarat Cristi Balaj la Telekom Sport.

Peste 300 de meciuri a condus Balaj în prima ligă a fotbalului românesc. A debutat în Divizia A la data de 10 septembrie 2000, când a condus la centru meciul dintre Steaua şi FC Braşov. A condus primul derby de România în 2002, an în care a arbitrat şi prima sa finală de Cupa României.

A fost arbitru FIFA din 2003, primul său meci internaţional fiind cel dintre Elfsborg şi Spartak Moscova, în primul tur al Cupei UEFA, la 15 octombrie 2005. A debutat în Liga Campionilor în septembrie 2010, când a condus partida dintre AC Milan şi AJ Auxerre. De altfel, Cristi Balaj este arbitrul român cu cele mai multe finale de Cupa României conduse şi este pe locul 1 şi în topul celor mai multe confruntări Steaua - Dinamo arbitrate.

Afla mai multe despre: balajdinamosteaua 

viewscnt
Articole similare