Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cristi Manea retrăieşte transferul la Chelsea: "Am izbucnit în plâns când am aflat că, de fapt, merg în Belgia". Cum a fost păcălit cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei

EXCLUSIV | Cristi Manea retrăieşte transferul la Chelsea: "Am izbucnit în plâns când am aflat că, de fapt, merg în Belgia". Cum a fost păcălit cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei

Fotbal intern

Comentarii

La o zi după ce a devenit campion cu CFR Cluj, Cristi Manea a rememorat povestea aşa-zisului transfer de la Viitorul la Chelsea. Internaţionalul român a mărturisit că, la rândul său, a fost informat că va merge pe Stamford Bridge şi că a fost luat prin surprindere atunci când a aflat unde va ajunge, în cele din urmă.

Manea şi-a început cariera la Viitorul, iar în 2014, la 16 ani şi nouă luni, a devenit cel mai tânăr debutant din istoria echipei naţionale a României. Un an mai târziu, el a fost transferat de la Viitorul la clubul cipriot Apollon Limassol. Şi asta după ce presa internaţională anunţase că tânărul fotbalist va ajunge la Chelsea, fără ca Gică Hagi să nege această informaţie, dar nici s-o confirme, ce-i drept. Acum, fotbalistul ajuns la 20 de ani recunoaşte că şi el a căzut în capcana numită Premier League.

"Da, sincer să vă zic, prima oară am crezut că acolo merg. Prima oară când am auzit unde mă duc, am început să plâng. Când am auzit că merg în Belgia, la Mouscron. Am zis că nu se poate aşa ceva! Eram mic, nu aveam experienţă, m-a furat şi peisajul puţin, am debutat la echipa naţională. Prima oară, când am semnat, a venit cineva de la ei din club şi mi-a zis că planul era ca după doi-trei ani să ajung la Chelsea", a spus Cristi Manea, la Telekom Sport.

Jucătorul a părut nesigur de situaţia lui contractuală cu Apollon Limassol: "Eu n-am fost niciodată acolo, eu nu am fost în Cipru. Aparţin de ei (n.r. - de Apollon) şi mi se termină acum (n.r. - contractul). Voi vedea ce voi face. Nu sunt liber, mai am contract doi ani de zile acolo, dar am înţeles că mă voi întâlni cu ei, pentru că nu depinde numai de mine să rămân aici (n.r. - la CFR Cluj). Depinde şi de ceilalţi, pentru că e posibil să aibă alte oferte. Normal, (n.r. - mi-aş dori să rămân la Cluj) după acest an".

2,5 milioane de euro a încasat Viitorul pentru Cristi Manea. Din această sumă, însă, gruparea condusă de Gheorghe Hagi a virat un milion de euro către Dito Trading and Consulting Limited, în baza unui contract de consultanţă.

Totuşi, Manea nu a fost niciodată în Cipru. El a făcut vizita medicală şi a semnat contractul în Belgia. Jucătorul a mai rămas un sezon la FC Viitorul, conform înţelegerii cu Apollon. În vara anului 2015, Apollon l-a împrumutat la echipa belgiană Mouscron, unde jucătorul român a jucat în 18 partide, în doi ani. În 2017, fundaşul dreapta a fost împrumutat la CFR Cluj, cu care a devenit campion duminică.

Afla mai multe despre: maneachelseaviitorul 

viewscnt
Articole similare