Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cristina Neagu a vorbit despre cel mai dificil moment al carierei. Cum a ajutat-o Ion Ţiriac: ”A venit acel telefon salvator”

EXCLUSIV | Cristina Neagu a vorbit despre cel mai dificil moment al carierei. Cum a ajutat-o Ion Ţiriac: ”A venit acel telefon salvator”

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu a fost invitata lui Alexandru Săbău în ediţia din această săptămână a TOP Interviurilor. Cea mai bună handbalistă din lume a povestit despre cel mai dificil moment al carierei, operaţia la umăr care a ţinut-o pe margine aproape doi ani.

În 2010, Cristina Neagu a avut un moment extrem de dificil. Juca atunci la Oltchim, dar durerile la umăr o împiedicau să progreseze. A avut nevoie de operaţie şi a stat pe margine nu mai puţin de 20 de luni. Neagu spune că cei din conducerea clubului nu erau de acord cu operaţia şi a fost nevoie ca Anja Andersen să o încurajeze să apeleze la procedură:

”Nu mai jucasem handbal de 20 de luni. A fost foarte greu atunci, din mai multe puncte de vedere, pentru că eu m-am oprit practic în mijlocul sezonului. 2010 a fost un an încărcat, foarte încărcat, la finalul căruia am jucat cu echipa naţională la CM din Danemarca, unde am şi obţinut medalia de bronz. Eu deja aveam dureri la umăr de vreun an de zile. Am tras foarte mult şi la echipa naţională, iar în 2011, Anja (n.r. Anja Andersen) a venit la Oltchim şi ştia foarte bine de problemele de la umăr. Aveam dureri foarte mari şi a venit aşa, ca o eliberare să vad că un antrenor se gândeşte şi la starea mea de sănătate. Au fost foarte multe discuţii tensionate cu cei de la club. Şi, practic, m-am trezit la finalul sezonului că nu jucasem pentru echipă şi nici nu ştiam ce am la umăr, nici ce trebuie să fac pe mai departe”, a declarat Cristina Neagu pentru Telekom Sport.

Cea mai bună handbalistă din lume a primit atunci o mână de ajutor din partea lui Ion Ţiriac. Acesta i-a recomandat să meargă la un medic din New York, care reuşise să o facă bine şi pe Maria Şarapova:

”Şi a venit acel telefon salvator tot de la domnul Ţiriac, care mi-a spus: ”uite, e un doctor în America, la New York, a operat-o pe Şarapova şi ea deja începe să joace cu mingea de tenis. N-ai vrea să încerci acolo?” Şi atunci am zis, ”da, vreau să merg acolo, să văd ce am la umăr”. Am primit un diagnostic destul de greu de digerat, pentru că era de fapt o afecţiune de care nu mai auzisem, la nivelul umărului. Doctorul mi-a spus din start că e vorba de minimum un an de recuperare, eu stătusem deja de 4 luni. Îmi aduc aminte că m-am operat şi abia dupa 9 luni de zile am reuşit să arunc cu două mâini o minge de handbal, aşa, de deasupra capului, şi aveam dureri foarte mari”, a mai spus Neagu.

Ajunsă la 29 de ani, Cristina Neagu spune că şi acum mai are dureri la umăr, dar s-a obişnuit cu ele: ”Durerile nu au dispărut niciodată complet, dar în aceşti ani am învăţat să am mai multă grijă de corpul meu. Şi atunci când simt că durerile sunt mai mari, vorbesc cu antrenorii, mai iau o zi de pauză... Aşa că, din păcate, asta e situaţia, dar nu am ce face, trebuie să am grijă de corpul meu dacă vreau să îmi prelungesc cât mai mult cariera sportivă”.
 

Afla mai multe despre: cristina neagutop interviurihandbal 

viewscnt
Articole similare