Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | „Cu siguranţă vor pleca”. Coronavirus o lasă pe Dinamo fără jucători străini. Anunţ de ultimă oră

EXCLUSIV | „Cu siguranţă vor pleca”. Coronavirus o lasă pe Dinamo fără jucători străini. Anunţ de ultimă oră
Comentarii

Situaţie complicată la Dinamo. După ce n-a evitat România, pandemia de coronavirus face victime colaterale în fotbalul românesc. Din fericire, niciun jucător nu a fost infectat, dar mai mulţi „câini roşii” au zilele numărate în Ştefan cel Mare.

Într-o intervenţie telefonică la Telekom Sport, preşedintele lui Dinamo, Florin Prunea, a dezvăluit că roş-albilor le va fi aproape imposibil să îşi păstreze fotbaliştii străini. În prezent, echipa lui Adrian Mihalcea are în lot nu mai puţin de nouă jucători care nu sunt de naţionalitate română.

Trei italieni (Picitelii, Fabbrini, Montini), doi croaţi (Puljic, Mrzljak), doi slovaci (Skovajsa, Kostrna), un sârb (Perovic) şi un jucător din Mali (N'Diaye) se numără în acest moment în lotul lui Dinamo.

„(Străinii mai rezistă?)
Foarte greu, şi eu îi înţeleg. Aici cred eu că majoritatea echipelor vor avea... cele mai mari probleme le vor avea cei care au jucători străini foarte mulţi. Pentru că o parte dintre ei, din păcate, au familiile plecate de aici. Şi atunci e destul de greu să mai reziste. Una peste alta, când mai vii şi cu măsuri de-astea impuse... eu cred că o mare parte din ei vor părăsi România.

Cu siguranţă că vor pleca şi eu îi înţeleg pe băieţi. Pe toţi jucătorii, nu numai pe cei de la Dinamo. Ei vin aici, au şi ei familii, au copii, îşi fac planuri... viaţa de jucător este una scurtă. Eu am spus de la început că dialogul este singurul care va rezolva această problemă. Eu cred şi acum cu tărie că, în momentul în care discuţi cu jucătorii, ei accepta.

Şi toată lumea înţelege că trebuie să fie nişte scăderi salariale. Dar nu impuse... trebuie să vorbeşti cu ei. Sunt şi ei oameni cu personalitate, au şi ei familii. Cluburile care nu au tăiat sau care au ajuns la o înţelegere cu jucătorii câştigă enorm pe termen lung. Celelalte, din păcate, pierd din credibilitate şi e mai greu după aceea să mai vină jucători buni, când ţi se duce vestea că nu ai un dialog cu jucătorii.

Mai ales cu cei străini, care trebuie ajutaţi mai mult decât cei români. Ai noştri sunt acasă şi ei se descurcă. Dar la jucătorii străini e şi o formă de respect faţă de ei”
, a declarat preşedintele lui Dinamo, Florin Prunea, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

viewscnt
Articole similare