Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum a ajuns Dorinel Munteanu să ia titlul cu Steaua, deşi voia să se întoarcă la Dinamo! Replica lui Borcea când a auzit ce salariu îşi dorea: "După, m-a sunat Piţurcă!"

EXCLUSIV | Cum a ajuns Dorinel Munteanu să ia titlul cu Steaua, deşi voia să se întoarcă la Dinamo! Replica lui Borcea când a auzit ce salariu îşi dorea: "După, m-a sunat Piţurcă!"

Top Interviuri

Comentarii

TOP INTERVIU | Dorinel Munteanu a vorbit despre întreaga sa carieră într-un interviu spectaculos pentru Telekom Sport. Liderul all-time al selecţiilor în echipa naţională a României a rememorat momentul în care a decis să se întoarcă în România, după un deceniu petrecut în străinătate.

Se întâmpla în 2003, când "Munti" era perceput de fanii naţionalei drept un dinamovist, după ce devenise campion cu trupa din Ştefan cel Mare, în 1992. Munteanu a jucat pentru Dinamo între 1991 şi 1993, iar performanţele din tricoul roş-alb îl transformaseră şi într-un nume important pentru echipa naţională.

Iar Dinamo a fost prima opţiune pentru Dorinel Munteanu şi în 2004, când se despărţea de VfL Wolfsburg şi era gata de o nouă experienţă în România. A ajuns însă în cele din urmă la Steaua, unde a şi cucerit titlul, în 2005.

"Intrând în ultimul an de contract era o clauză: dacă jucam în 15 meciuri, chiar şi un minut dacă intram, se prelungea încă un an înţelegerea. Aveam 36 de ani. În tur am jucat vreo 12 jocuri, 14 jocuri... 13 jocuri. Strategia clubului a fost să aducă un alt jucător, asta deşi am avut concurenţă mare acolo şi eu m-am impus tot timpul.



Şi am primit atunci un telefon. În primă fază am discutat cu domnul Borcea. Că să vin la Dinamo şi nu ştiu ce... I-am spus pretenţiile. Nu erau foarte mari faţă de ce aveam acolo (n.r. în Germania) şi a zis că "Nu, uite, ai o vârstă...". După care m-a sunat domnul Piţurcă. Se ştie foarte bine relaţia mea cu domnul Piţurcă de la echipa naţională. Şi a zis: Uite, te vreau aici, la mine. Aveam împliniţi 36 de ani şi am acceptat oferta Stelei!

În prima jumătate de an când am venit am avut o perioadă foarte grea. M-am accidentat pentru a doua oară în viaţa mea. Prima am avut-o la 31 de ani, când s-a rupt ligamentul. N-am avut nimic până atunci. Şi a doua oară am făcut ruptură, la un meci cu Rapid
", a declarat Dorinel Munteanu pentru Telekom Sport.

I-a iertat pe fanii lui Dinamo

Dorinel şi-a amintit şi situaţia în care a fost pus la acea dată de fanii lui Dinamo, care vedeau în el un trădător pentru că a ales Steaua.

"Nu ştiţi cum a fost? Dar i-am iertat... Am fost la naţională, ei m-au scuipat! În fine, n-am pus la suflet", a spus Munteanu.

VIDEO Urmăreşte aici integral TOP INTERVIUL cu Dorinel Munteanu, realizat de Alexandru Săbău

Afla mai multe despre: dorinel munteanudinamosteauatransferborcea 

viewscnt
Articole similare