Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum a fost Ioan Andone îndepărtat de la Dinamo de Ionuţ Negoiţă. "Am renunţat la 150.000 de euro. A venit la mine şi mi-a zis"

EXCLUSIV | Cum a fost Ioan Andone îndepărtat de la Dinamo de Ionuţ Negoiţă. "Am renunţat la 150.000 de euro. A venit la mine şi mi-a zis"

Fotbal

Comentarii

Legenda dinamovistă Ioan Andone (60 de ani) a povestit, la Telekom Sport, cum au decurs lucrurile între el şi Ionuţ Negoiţă în februarie 2017, atunci când s-a decis îndepărtarea sa de pe banca tehnică.

Numele lui Ioan Andone se confundă, deseori, cu cel al lui Dinamo. A cucerit totul pe plan intern, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, devenind idolul tribunelor din "Ştefan cel Mare". Fostul "fundaş de fier" al României din anii `90 a povestit în cadrul emisiunii Sport Report, de la Telekom Sport, cum a fost îndepărtat de Ionuţ Negoiţă în iarna lui 2017, pentru a fi înlocuit cu fostul selecţioner al României, Cosmin Contra.

Pe când unii jucători străini, precum anonimul Teddy Mezague, reclamă clubul la FIFA şi cere despăgubiri de 170.000 de euro, "nea Ando" a acceptat situaţia şi s-a dat la o parte, chiar dacă financiar a avut doar de pierdut.

"Aveam 150.000 de euro. (Şi aţi renunţat dumneavoastră la ei?) Bineînţeles. Eu, dacă plecam, şi am avut tendinţe de a pleca atunci când l-a dat pe Rotariu în ultima zi de transferuri... Am renunţat la 150.000. Mai venea Contra? Crezi că îmi dădea banii? Rămâneam antrenor dacă voiam.  A venit la mine: << am pe altcineva care cred că poate să facă, în momentul ăsta, mai mult ca tine>>. Eu, după ce câştig toate meciurile în Marbella, cantonament calumea...Păi lui Contra, de ce crezi că i-a mers echipa? Era echipă nepregătită? Uită-te la formaţiile pe care le făceam eu şi ce făcea el. Ce schimbări a adus el? O duceam şi eu cum a dus-o Contra, pe locul 3. Îmi pare rău că nu i-am luat banii. Dar nu mi-i dădea, rămâneam antrenor", a declarat Ioan Andone, la Sport Report, de pe Telekom Sport.

În acea iarnă, Ioan Andone a fost înlocuit de Cosmin Contra, iar Dinamo a terminat sezonul pe locul 3, cea mai bună clasare din ultimii 11 ani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare