Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum a încercat Steaua să "racoleze" una din legendele lui Dinamo: "Dacă mă găseau, mă luau direct!"

EXCLUSIV | Cum a încercat Steaua să "racoleze" una din legendele lui Dinamo: "Dacă mă găseau, mă luau direct!"

Top Story

Comentarii

Ionel Augustin a povestit la TOP INTERVIURI despre modul în care Steaua a încercat să-l "transfere" de la Dinamo, în 1974.

Cursul carierei putea fi cu totul altul pentru legendarul atacant al "câinilor", dacă s-ar fi aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.

Pe a tunci junior la Dinamo, Augustin (foto, al doilea de la stânga la dreapta, pe rândul de sus) se pregătea să facă pasul spre echipa mare a "câinilor", însă rivalii de la Steaua au încercat să profite de faptul ca acesta trebuia să efectueze stagiul militar obligatoriu.

Doi colonei s-au prezentat la locuinţa lui "Oneaţă" pentru a-l "ridica", însă norocul acestuia a fost că era plecat de acasă. Ulterior a reuşit să scape fiind angajat de Dinamo în Ministerul de Interne.



"La 19 ani mi-a venit ordin de încorporare. Şi trebuia să mă prezint. M-am prezentat la Comisariat la vizita medicală, după care trebuia să aştept ordinul. Şi până să îmi vină ordinul, au venit cei de la Steaua. A venit o maşină cu doi colonei. Din fericire pentru mine nu m-au găsit acasă, că dacă mă găseau mă duceau direct acolo, că trebuia. Nu eram dezertor, dar făcuseră atâtea demersuri ca să mă ia.

Dacă mă luau acolo, trebuia să semnez pentru Steaua, că nu aveam ce să fac. Dacă făceam pe zmeul, mă trimiteau şi făceam armata pe la Sighetul Marmaţiei, mă speriam, îţi dai seama.

Şi nu m-au găsit acasă, l-au găsit pe tata. L-au întrebat dacă mai am altă casă, dacă stau în altă parte. Şi au plecat. Când am venit eu acasă, m-a luat tata în primire. Vezi că au venit doi colonei la poartă la noi, s-au interesat de tine, ai făcut ceva?

La un moment dat mi-a căzut fisa şi m-am dus la Dinamo a doua zi dimineaţă. La 8.30 m-am dus direct la colonelul Turtureanu, era preşedintele secţiei de fotbal. Şi zic ieri după amiază au venit doi colonei de la Steaua, au vrut să mă ia. Păi nu am făcut nimic, că nu m-au găsit acasă. Bine, stai un pic şi deschide sertarul, scoate Jurământul şi mi-l pune. Citeşte-l. Gata, nu te mai duci în Armată, eşti angajat sergent major"
, a declarat Ionel Augustin pentru Telekom Sport în cadrul emisiunii Top Interviuri.

7 trofee a cucerit Augustin în tricoul lui Dinamo, club pentru care a evoluat între 1974 şi 1985
34 de selecţii  în echipa naţională a străns Augustin, marcând 3 goluri


 

Afla mai multe despre: augustintop interviu 

viewscnt
Articole similare