Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum a încercat un şef de club din Liga 1 să corupă un mare arbitru: ”Mi-a zis că X e omul lui!” Dezvăluiri despre relaţia Becali - Borcea

EXCLUSIV | Cum a încercat un şef de club din Liga 1 să corupă un mare arbitru: ”Mi-a zis că X e omul lui!” Dezvăluiri despre relaţia Becali - Borcea

Superliga

Comentarii

Cristi Balaj a făcut câteva dezvăluiri despre o perioadă întunecată a arbitrajului românesc, când lista de cu arbitri era decisă de preşedinţii de cluburi sau când brigăzile erau plătite cu banii în plic. Fostul mare arbitru a vorbit şi despre cum Gigi Becali şi Cristi Borcea puneau se înţelegeau asupra arbitrilor care ar fi urmat să conducă derby-urile FCSB - Dinamo.

În contextul retragerii lui Alexandru Tudor, Cristi Balaj şi-a amintit vremurile mai puţin fericite pe care le-a prins. Fostul mare arbitru FIFA a povestit la Telekom Sport cum preşedinţii de cluburi puneau presiuni pe arbitri, în condiţiile în care tot ei decideau lista FIFA. De asemenea, Balaj spune că arbitrii erau obligaţi să stea în hotelul în care erau cazaţi şi oficialii echipelor gazdă, iar situaţia nu era deloc plăcută.

Cristi Balaj vorbeşte şi despre relaţia dintre Gigi Becali şi Cristi Borcea, care oficial aveau schimburi tăioase de replici, dar în particular discutau despre arbitrii care urmau să conducă derby-urile FCSB - Dinamo:

”Am prins o perioadă în care baremul era foarte mic. Aveam Comitetul Executiv format din preşedinţii de club, care ei hotărau dacă o să mai fim pe lista FIFA. Ştiau înaintea noastră ce meciuri arbitram. Aveam acele protocoale în care eram obligaţi să stăm cu delegaţii echipei gazde şi în care ei ne povesteau ce prieteni aveau pe la FRF, ce au păţit unii arbitri care nu i-au ascultat şi au greşit împotriva lor. Emisiuni TV în care se făceau procese de intenţie şi eram acuzaţi, declaraţii în presă cu conducători, care era un concurs între ei şi, până la urmă, s-a demonstrat că Gigi şi Borcea erau prieteni între ei şi au devenit şi naş - fin, dar ei vorbeau între ei că vor ca Steaua - Dinamo să fie arbitrat de Balaj sau Tudor. Şi aceste lucruri le-am aflat ulterior.

Iar eu cu Sandu am fost cei care ne-am plâns. Chiar simţeam că suntem pe acelaşi calapod. Ţipam, urlam, la conferinţe, ne certam cu conducători de club. Puţini ştiu ce limbaj foloseam chiar cu riscul de a nu arbitra etape ulterioare pentru că cei care făceau delegările aveau legături dovedite de DNA cu anumiţi conducători de club.

Am ţipat să nu mai primim baremul în plic. S-a virat baremul apoi prin bancă. Am cerut să nu mai stăm la cluburi cu conducătorii. Nu că nu îi respectam, doar că treceam prin momente cumplite. La un meci, observatorul mi-a zis, ”Cristi, nu te-am rugat nimic, dar X e omul meu, eu te-am propus să promovezi”. Simţeam cum mi se urcă sângele în cap, pentru că ştiam ce înseamnă ca un jucător să muncească, iar un arbitru să îşi bată joc de el”, a povestit Balaj pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi balajcristi borceagigi becaliliga 1dinamofcsb 

viewscnt
Articole similare