Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum a ratat un fost internaţional un transfer pe bani buni în Superliga chineză: "Contractul trebuia doar semnat"

EXCLUSIV | Cum a ratat un fost internaţional un transfer pe bani buni în Superliga chineză: "Contractul trebuia doar semnat"
Comentarii

A fost unul dintre primii fotbalişti români care a jucat în China şi i-a impresionat pe asiatici atât de mult încât mai multe cluburi s-au interesat de el, dar un ghinion teribil a făcut ca Marian Ivan, fost internaţional român, să se întoarcă în ţară.

În vârstă de 50 de ani, Marian Ivan îşi aduce aminte acum cu bucurie, dar şi cu regret de acea perioadă din cariera sa: "A fost acel an în care Braşovul a reuşit participarea în cupele europene, eram chiar căpitanul echipei, am jucat doar turul, pentru că nu prea vroiau să îmi dea drumul, noi nu am beneficiat de legea Bosman, generaţia mea. Fiind clasaţi la sfârşitul turului pe un loc foarte bun, am reuşit să mă transfer în China, un an extraordinar, un contract foarte bun. Cel mai mare salariu? Da, de aia am şi acceptat să merg în China, era la început atunci China.

Acolo am înscris jumătate dintre golurile echipei, în china am avut un an foarte bun, am fost împreună cu încă trei români, cu familiile, cu Ţermure, Prisăceanu şi Dragoş Cristian", a dezvăluit Ivan în cadrul emisiunii Top Interviuri de la Telekom Sport. 

Fostul atacant, cu trei selecţii în echipa naţională, a evoluat pentru Henan Jianye în sezonul 2001-2002, iar când i-a expirat contractul a fost la un pas de a semna cu un alt club din China, în ciuda ofertelor primite din România: "Când m-am întors din China am avut mai multe oferte din ţară dar am vrut să merg înapoi tot în China. A urmat o accidentare gravă dar după o ruptură musculară de 4 cm, contractul trebuia doar semnat şi nu am mai plecat". 

Din păcate pentru Ivan, accidentarea i-a afectat în mod decisiv cariera. De la un contract bun în China, atacantul a ajuns să joace pentru Oltul Sfântu Gheorghe şi în cele din urmă s-a retras de la FC Ghimbav, în 2004. 

 

Afla mai multe despre: marian ivan 

viewscnt
Articole similare