Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum au reacţionat cei trei fotbalişti ai Astrei după începutul scandalului de dopaj! Informaţiile oferite de Cristi Balaj: "Nu am cum să nu-i laud"

EXCLUSIV | Cum au reacţionat cei trei fotbalişti ai Astrei după începutul scandalului de dopaj! Informaţiile oferite de Cristi Balaj: "Nu am cum să nu-i laud"

Superliga

Comentarii

Preşedintele ANAD, Cristi Balaj, a oferit ultimele detalii în cazul celor trei fotbalişti de la Astra, care au comis-o după ce au vizitat o clinică din Bucureşti.

Cristi Balaj, prima reacţie în privinţa celor trei fotbalişti de la Astra

Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alex Ioniţă sunt suspecţi de încălcarea regulamentului anti-doping. Cei trei şi-au introdus în corp 100 de mililitri de vitamine şi minerale, în decurs de mai puţin de 12 ore, peste limita admisă. Această metodă e interzisă de WADA. 

Cristi Balaj a comentat cazul care a ajuns pe masa ANAD. Fostul arbitru a susţinut căi fotbaliştii Astrei au colaborat cu reprezentanţii ANAD şi, în plus, a anunţat schimbări legislative în cazul sportivilor:

"Aşa este, seamănă cu cazul Corona Braşov. Am primit informaţii şi din partea unor jurnailişti, trebuie să fim corecţi. Dacă e adevărat, nu comentez, nu avem voie să vorbim. Confirmăm că subiectul e real, stadiul investigaţiei nu-l putem spune. Din păcate, ajungem la concluzia că şi noi, cei de la ANAD, trebuie să lucrăm mai mult. Facem modificări legislative, noul cod va apărea cu 1 ianuarie 2021, anume că niciun medic sau asistent medical nu are voie să recomande sau să administreze substanţe pe lista celor interzise. 

Investigaţia a depăşit anumite stadii şi a fost analizată. S-a discutat cu persoane implicate, medici, sportivi. Sportivii au fost de o onestitate şi de un caracter senzaţional şi nu au avut nimic de ascuns. Au fost foarte deschişi. Nu am cum să nu-i laud. Cei care au discutat cu ei au fost impresionaţi, nu au avut nimic de ascuns. Dacă apar cazuri neplăcute, puteau fi evitate. Noi, cei de la ANAD, trebuie să facem mai mult.

Codul spune că atunci când trimiţi notificarea pentru un sportiv, obligatoriu apare şi suspendarea provizorie", a declarat Cristi Balaj pentru Telekom Sport.  

 

Afla mai multe despre: dopaj astraastracristi balaj 

viewscnt
Articole similare