Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum s-a apucat de handbal Cristina Vărzaru, singura jucătoare din istoria României cu patru Ligi ale Campionilor câştigate

EXCLUSIV | Cum s-a apucat de handbal Cristina Vărzaru, singura jucătoare din istoria României cu patru Ligi ale Campionilor câştigategalerie foto

Handbal

Comentarii

Cristina Vărzaru a fost invitata lui Alexandru Săbău, joi, la Telekom Sport, în cadrul emisiunii "Top Interviuri", unde a povestit pe îndelete momente speciale din cariera sa fantastică, dar şi din viaţa sa personală.

Cristina Vărzaru s-a născut pe 5 decembrie 1979, la Corabia (judeţul Olt) şi a devenit una dintre cel mai titrate sportive din istoria handbalul românesc. A ridicat de-asupra capului cel mai important trofeu intercluburi din lume, Liga Campionilor, în patru rânduri: de trei ori cu Viborg (2006, 2009, 2010) şi CSM Bucureşti (2016). În plus, este de patru ori campioană a Danemarcei cu Viborg, şi de şapte ori a României, plus alte Cupe ale României şi Danemarcei.

Iată cum a început handbalul şi cum a alternat învăţătura cu sportul în copilărie, şi câtă susţinere a avut din partea familiei, care a crezut necontenit în abilităţile sale. Nu a fost uşor, însă dragostea pentru handbal a compensat toate micile lipsuri, iar cariera sa a fost una extraordinară.

"Am început cu handbalul la 10 ani şi am început din dorinţa părinţilor noştri de a avea copii sănătoşi. Pentru că provim dintr-un oraş micuţ din sudul României, din Corabia, era singura posibilitate pentru noi. Noi suntem trei fete în familie, era singurul sport care se putea face la momentul respectiv şi am mers toate trei la handbal. Până în clasa a XI-a eu şi sora mea geamănă am făcut handbal. În clasa a XI-a, când eu m-am mutat de la Corabia la Vâlcea, am continuat doar eu cu handbalul. Din echipa noastră, a familiei, am rămas doar eu şi am continuat pentru 27 de ani.

Îmi amintesc o copilărie fericită, pentru că aşa cum îi stă bine oricărui copil, ne-a plăcut să ne jucăm. Pentru mine, handbalul la început a fost o joacă. Cred că am fost privilegiată că am putut să mă joc împreună cu alţi copii, am crescut în spirit de echipă, am fost crescute în echipă şi mi-a plăcut foarte mult tot ceea ce s-a întâmplat în interiorul echipelor pe la care am fost. Am avut o copilărie fericită şi pentru că părinţii noştri au avut întotdeauna grijă ca ea să fie aşa. Noi nu am avut în familie certuri, violenţe. Cel mai urât cuvânt pe care l-am auzit în familia mea a fost naiba.  Am fost întotdeauna îndreptate toate trei către ideea că sportul şi şcoala trebuie să meargă mână în mână. Nu am uitat să fim copii şi cred că a fost o copilărie fericită.

Nu am văzut-o niciodată ca pe o copilărie grea. Tot ceea ce am făcut, poate şi pentru că handbalul mi-a plăcut atât de mult, nu am considerat nimic din tot ceea ce am făcut o corvoadă şi acest cuvânt nu îl găsesc gândindu-mă la copilărie", a declarat Cristina Vărzaru, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare