Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Cum se pregăteşte ”gladiatorul” Alin Alexuc în izolare: ”Vecinii s-au obişnuit cu mine. Imi iau ganterele în mână şi alerg cu ele pe scări”

EXCLUSIV Cum se pregăteşte ”gladiatorul” Alin Alexuc în izolare: ”Vecinii s-au obişnuit cu mine. Imi iau ganterele în mână şi alerg cu ele pe scări”

Alte sporturi

Comentarii

Alin Alexuc, campion continental la Roma la greco-romane, categoria 130 kg, a vorbit cu reporterii Telekom Sport despre cum decurg antrenamentele în perioada de izolare.

În vârstă de 30 de ani, Alin Alexuc este legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, iar medalia supremă de la Roma reprezintă cea mai mare performanţă a carierei. În trecut, Alin Alexuc a mai obţinut medalii de bronz la Europene în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi anul trecut la Bucureşti.

El mărturiseşte că momentan se pregăteşte acasă, aşa cum poate: ”Nu ne-a anunţat Federaţia, am văzut declaraţia ministrului, dar Federaţia nu ne-a spus nimic concret despre ce se va întâmpla. Noi oricum suntem în izolare de când am plecat de la lotul naţional şi de când s-au închis sălile, nu am ieşit. Noi ne antrenăm în casă. Nu mai are rost să stăm două săptămâni în izolare de când se va da drumul pentru că suntem deja în izolare. Cel mai bine ar fi să ne facă testele la toţi sportivii şi după, dacă suntem negativi, să ne lase să ne antrenăm într-o bază sportivă”

Pentru un luptător profesionist, campion continental la categoria 130 de kilograme, această perioadă fără pregătire specializată este una extrem de dificilă: ”E foarte greu pentru mine având 130 kg, mi-e greu, dar m-am adaptat, am făcut ce e nevoie, dar dacă nu faci ce e specific la lupte, e foarte greu. Mai alerg pe scări pentru că stau la etajul 10 şi mai fac alergare pe scări, stând în casă atâta timp, ar fi timpul să ne dea drumul să ne pregătim. Vecinii nu zic nimic, se uită la mine, mă privesc cum îmi fac antrenamentul, s-au obişnuit cu mine, de 3 ori pe săptămână mă văd alergând pe scări, îmi iau ganterele în mână, alerg cu ele” spune sportivul român.

”Măcar să nu o luăm de la zero, să fim undeva la 50-60%, dacă începem de la zero, e foarte greu. E foarte greu te pregăteşti la noi cu mască, e contactul direct cu adversarul, practic te atingi cu adversarul, ar trebui să ne facă testul şi dacă suntem negativi, putem să începem pregătirea că nu putem să ne infectăm dacă nu avem acest virus. Să nu ieştim şi să ne ţină într-o bază sportivă, avem baze spotrive unde putem să stăm izolaţi” a mai declarat Alexuc, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: alin alexuc 

viewscnt
Articole similare