Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cum vrea Ioan Niculae să-i îmbogăţească pe jucătorii Astrei. Câteva milioane de euro ar putea intra în conturile lor: ”Ar însemna o sursă de venit suplimentară”

EXCLUSIV | Cum vrea Ioan Niculae să-i îmbogăţească pe jucătorii Astrei. Câteva milioane de euro ar putea intra în conturile lor: ”Ar însemna o sursă de venit suplimentară”

Superliga

Comentarii

Ioan Niculae promite că o mare parte din bonusurile primite pentru o eventuală participare în grupele cupelor europene vor merge către jucători. Momentan, Astra este pe locul doi în campionat, cu 40 de puncte, cu 4 mai puţine decât liderul CFR Cluj.

Astra are un nou sezon foarte bun şi a intrat în grupul echipelor care bat pentru titlu. În acest moment, este la 4 puncte în urma CFR-ului, dar este pe loc de Europa League. Ioan Niculae spune că şi-ar dori să intre în grupele cupelor europene, caz în care şi jucătorii ar avea de câştigat. Patronul Astrei promite că cea mai mare parte a veniturilor dintr-o astfel de participare ar merge în conturile jucătorilor:

”(Ce ar însemna pentru Astra un titlu?) În afară de o bucurie imensă pentru jucători, pentru tot staff-ul tehnic, pentru tot clubul Astra şi pentru suporterii noştri, ar însemna posibilitatea măcar să încercăm să jucăm într-o cupă europeană, iar asta la rândul ei ar însemna o sursă de venituri suplimentară, care aş dori din tot sufletul ca cea mai mare parte să se ducă spre jucători. Prefer să reţin mai puţin de 20-25% din nişte venituri viitoare dintr-o calificare într-o grupă europeană, decât să îmi fac iluzii că voi reţine 80%. Şi restul de 80, 75% să se ducă spre jucători”, a declarat Ioan Niculae pentru Telekom Sport.

Ce bonusuri acordă UEFA pentru participarea în Liga Campionilor şi în Europa League

Bonusuri UEFA Champions League

Turul 1: 280.000 de euro
Turul 2: 380.000 de euro
Turul 3: 480.000 de euro (doar pentru echipele campioane care au fost eliminate din Champions League şi ajunse în turul 3 al Europa League)

Eliminarea din play-off: 5 milioane de euro
Câştigătoarea play-off-ului: nu primeşte nimic, dar va fi recompensată pentru calificarea în grupe

Calificarea în grupe: 15,25 milioane de euro
Victoria în grupe: 2,7 milioane de euro
Egalul în grupe: 900.000 de euro
Calificarea în optimi: 9,5 milioane de euro
Calificarea în sferturi: 10,5 milioane de euro
Calificarea în semifinale: 12 milioane de euro
Calificarea în finală: 15 milioane de euro
Câştigătoarea trofeului: 15 milioane de euro, plus încă 4 milioane de euro.

Bonusuri pentru coeficient
Începând din acest an, echipele din Champions League primesc bani în funcţie de coeficientul pe ultimii 10 ani. De asemenea, vor primi puncte în plus, care se vor transforma în bani, echipele au câştigat de-a lungul timpului Liga Campionilor (sau Cupa Campionilor), Europa League (sau Cupa UEFA) sau Cupa Cupelor. În total, echipele vor împărţi o 585 milioane de euro.

Toate echipele vor primi un bonus de 1,108 milioane de euro. Suma va creşte în funcţie de coeficient şi trofee. Cea mai slab cotată echipă va rămâne cu 1,108 milioane de euro, în timp ce echipa cu cel mai bun punctaj va primi încă 35,46 milioane de euro. Aici ar avea de câştigat FCSB, care a primit 4 puncte pentru faptul că a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Însă acest avantaj ar putea fi anulat dacă decizia Tribunalului Bucureşti, prin care se recunoaşte că CSA Steaua are palmaresul, va fi menţinută şi la recursul de la Curtea de Apel. Momentan, UEFA a păstrat palmaresul Stelei în dreptul FCSB-ului, până când decizia va fi definitivă.

Bonusuri Europa League

Turul 1: 220.000 de euro
Turul 2: 260.000 de euro
Turul 3: 280.000 de euro
Pierzătoarea play-off-ului: 300.000 de euro (câştigătoarea play-off-ului nu beneficiază de niciun alt bonus, deoarece va primi direct banii pentru calificarea în grupe).

Calificarea în grupe: 2,92 de milioane de euro
Victoria în grupe: 575.000 de euro
Egalul în grupe: 190.000 de euro
Câştigătoarea grupei: 1 milion de euro
Locul 2 în grupă: 500.000 de euro.

Calificarea în 16-imi: 500.000 de euro
Calificarea în optimi: 1,1 milioane de euro
Sferturi: 1,5 milioane de euro
Semifinale: 2,4 milioane de euro
Finalistele: 4,5 milioane de euro
Câştigătoarea trofeului: 4,5+4 milioane de euro

Bonusul pentru coeficienţi
Este valabil acelaşi sistem ca la Champions League, dar sumele sunt mult mai mici. Echipele îşi vor împărţi 84 milioane de euro. Fiecare echipă va primi un bonus de bază de 71.430 de euro. Echipa cu cel mai mare coeficient va încasa un bonus de 3,42 milioane de euro.

Afla mai multe despre: ioan niculae 

viewscnt
Articole similare