Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Dacă pierdem şi acest joc, presiunea va fi foarte mare!". Dorinel Munteanu a subliniat lipsa de experienţă a lui Rădoi: "Nu e o critică răutăcioasă"

EXCLUSIV | "Dacă pierdem şi acest joc, presiunea va fi foarte mare!". Dorinel Munteanu a subliniat lipsa de experienţă a lui Rădoi: "Nu e o critică răutăcioasă"

Echipa națională

Comentarii

În direct la Telekom Sport, Dorinel Munteanu (52 de ani), cel mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei României, a subliniat lipsa de experienţă a selecţionerului Mirel Rădoi, dar a spus că nu e vorba despre o critică răutăcioasă, ci mai degrabă de sfaturi pe care acesta le poate lua în considerare.

Dorinel Munteanu a analizat jocurile României contra Islandei şi Norvegiei şi a spus că era foarte optimist înaintea semifinalei barajului pentru Euro, cu Islanda, dar nu i-a plăcut atitudinea unor jucători şi nici declaraţiile pe care aceştia le-au dat la finalul partidei cu Norvegia. Munteanu a spus la Telekom Sport că nu contestă valoarea lui Rădoi, dar că acesta este lipsit de experinţă.

"Dacă pierdem şi acest joc, presiunea va fi foarte mare asupra jucătorilor şi asupra lui Mirel Rădoi. Eu, înaintea jocului cu Islanda, eram foarte optimist. Meciul cu Austria ne-a arătat o schimbare, dar după joc nu mi-a plăcut atitudinea unor jucători. Au avut nişte interviuri oarecum confuze. După aceste interviuri, îmi dau seama că trebuia mai bine pregătit meciul. Eu cred că pentru jucătorii mai vechi, împreună cu jucătorii mai noi care îşi doreau să treacă de acest baraj... Nu contest calitatea lui Mirel Rădoi. Este un antrenor tânăr, care studiază mult, dar toate aceste lucruri nu compensează experienţa. Pentru că eu cred că acest meci cu Islanda s-a pierdut din cauza lipsei de experienţă. Faptul că a făcut trei schimbări la pauză ne demonstrează că nu a funcţionat planul. Meciul cu Norvegia a fost mult mai slab decât primul, şi iar ajungem la experienţă.

Cred că Rădoi este un antrenor valoros, care ne-a calificat echipa de tineret la turneul final, dar există o oarecare lipsă de experienţă. Hanca spunea că nu credea că Islanda va juca la valoarea aia. Păi atunci cum ai pregătit jocul? Cu ce ne-a surprins? Pentru că pe mine Islanda nu m-a surprins cu nimic. Şi este un jucător care nu a jucat. Asta am sesizat eu. Mirel, repet, este un antrenor talentat. Să nu creadă că e vorba de critică răutăcioasă. E vorba de un sfat, pe care el poate nu îl vede împreună cu staff-ul lui. Pentru că şi stafful lui are puţină experienţă", a spus Dorinel Munteanu, la Telekom Sport.



Dorinel Munteanu e unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai echipei naţionale a României, fiind jucătorul cu cele mai multe selecţii. "Neamţul" are 134 de selecţii şi 16 goluri sub tricolor, acesta jucând la turneele finale din '94, '96, '98 şi 2000.

Afla mai multe despre: dorinel munteanumirel radoiechipa nationala 

viewscnt
Articole similare