Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Dan Petrescu, clauză de reziliere uriaşă la CFR Cluj. Şefii clubului caută soluţii

EXCLUSIV | Dan Petrescu, clauză de reziliere uriaşă la CFR Cluj. Şefii clubului caută soluţii

Liga 1

Comentarii

Dan Petrescu nu va mai continua la CFR Cluj, însă şefii clubului caută acum o soluţie pentru clauza de reziliere de două milioane de euro pe care ”Bursucul”.

Eşecul cu 1-0 în faţa lui Poli Iaşi, în Cupa României, i-a adus demiterea lui Dan Petrescu. Nelu Varga, patronul echipei, a anunţat că în niciun caz nu va reveni asupra deciziei. Totuşi, despărţirea de Dan Petrescu nu este chiar atât de simplă, din cauza clauzei de reziliere pe care fostul fundaş al lui Chelsea o are.

Ce clauză are Dan Petrescu la CFR Cluj

În iarnă trecută, când a semnat prelungirea contractului, Dan Petrescu şi oficialii lui CFR Cluj au trecut şi o clauză uriaşă pentru nivelul financiar din fotbalul românesc. Dacă oricare dintre cele două părţi ar fi rupt unilateral contractul, ar fi trebuit să achite o clauză de reziliere de două milioane de euro. 

Situaţia ar fi fost mai simplă dacă Dan Petrescu şi-ar fi dat demisia. Într-un interviu pentru Telekom Sport, Giovanni Becali spune că, într-un astfel de caz, Petrescu ar fi putut ajunge la o înţelegere cu CFR Cluj, prin care ar fi transferat un jucător la viitoarea sa echipă, în contul clauzei de reziliere:

”Ca să plece trebuie să se înţeleagă cu clubul. Dacă clubul îl dă afară, trebuie să îi dea două milioane. Dacă el pleacă, trebuie să dea două milioane. Sau mai are o variantă. Să plece undeva şi să ia un jucător de 2-3 milioane. Să îl ia pe Manea de două milioane şi du-te tată! Sau ia din oamenii lui, pe Camora, pe Deac, Pe Djokovic, oamenii lui”, a spus Giovanni Becali pentru Telekom Sport.

Schema a fost aplicată în momentul în care Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj la GZ Hengfeng. Atunci, antrenorul în vârstă de 52 de ani l-a transferat de la CFR pe Kevin Boli, pentru care chinezii au plătit 2,5 milioane de euro. 

Acum, şefii lui CFR Cluj se vor întâlni pentru a găsi o soluţie pentru acea clauză de reziliere pe care o are Dan Petrescu. Există şanse ca CFR Cluj şi Dan Petrescu să pice de acord pentru doar o parte din banii trecuţi în clauză. 

viewscnt
Articole similare
VIDEO FABULOS Executia anului in lume. Budescu, gol direct de la vestiare cu piciorul stang