Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dani Coman, dezvăluiri fabuloase despre Adi Mutu. ”Nu era foarte talentat şi era puţin grăsuţ şi rebel”

EXCLUSIV  | Dani Coman, dezvăluiri fabuloase despre Adi Mutu. ”Nu era foarte talentat şi era puţin grăsuţ şi rebel”

Top Interviuri

Comentarii

Pe Dani Coman şi Adrian Mutu îi leagă o frumoasă prietenie. Doi dintre fotbaliştii mari pe care i-a dat Piteştiul în ultimii ani, cei doi au crescut împreună la juniorii lui FC Argeş. În cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău, Coman şi-a amintit de tânărul rebel ”nu foarte talentat”, Adrian Mutu. Cum îl descrie Coman pe Mutu, de ce era acesta un copil problemă şi ce poreclă avea în copilărie cel supranumit azi ”Briliantul” aflaţi mai jos.

Pe Adrian Mutu, una dintre marile promisiuni ale fotbalului piteştean la acea vreme, Dani Coman îl descrie ca fiind un copil foarte ambiţios. ”Mutu era un jucător bun, nu era foarte talentat, dar era un jucător care trata toate antrenamentele la sută la sută din potenţial” îşi aminteşte Coman, care subliniază ambiţia arătată încă de pe atunci de cel care avea să devină numărul 10 al Naţionalei: ”Mutu era jucător care plângea după fiecare antrenament în care echipa lui pierdea, un copil care rămânea după fiecare antrenament pentru a executa lovituri libere penalty-uri şi şuturi la poartă”.

Golurile lui Mutu în Italia

  • 18 goluri Verona
  • 20 de goluri Parma
  • 2 goluri Inter Milano
  • 11 goluri Juventus
  • 8 goluri Cesena
  • 70 de goluri la Fiorentina

Viitorul star al Fiorentinei l-a impresionat pe Coman în copilărie prin siguranţa cu care îşi prevedea viitorul: ”Cred că pe la 12-13 ani umbla cu un dicţionar româno-italian şi îl întrebam de ce. Ce tot citeşte dicţionarul româno-italian? Şi îmi spunea: Dani, o să vezi că eu o să ajung în Italia, o să joc în Italia! O să vezi tu ce fotbalist o să ajung eu”. Şi a ajuns. Mutu este cel mai bun marcator român din istoria fotbalului italian.

Cel care avea să devină ”Il Fenomeno” pentru fanii Viola sau ”Briliantul” pentru români, avea însă o altă poreclă în copilărie: ”Era un pic mai grăsuţ el. Porecla lui era Brontozaur. Noi îi spuneam Broni. Îl răsfăţam aşa, îi spuneam Broni. Acum nu îi mai spunem. Poate câteodată. Însă el spunea tot timpul...O să vedeţi voi ce fotbalist o să ajung eu, o să joc în Italia, o să fiu cel mai bun! Avea un pishic extraordinar şi tupeu, în sensul bun al cuvântului, care l-a ajutat de-a lungul carierei” îşi aminteşte Coman.

În acelaşi timp însă, pe cât era de ambiţios, Mutu era şi un rebel. De mic: ”Da, era un copil problemă, dar era mai greu cu domnul profesor. Cu Mihai Ianovschi era greu să fii rebel. De fiecare dată se impunea, când ţipa în vestiar nici nu respiram”. Provocat de moderatorul Alexandru Săbău să-şi amintească o întâmplare haioasă cu Mutu sau cu alţi foşti coechipieri ai săi, Dani Coman rememorează: ”Lider detaşat era Mutu. Ce făcea? Ţin minte că eram la juniori la FC Argeş şi alergam către Pădurea Trivale, treceam prin pădure vreo 5 kilometri dus şi 4,5 kilometri întors. Găsisem noi o scurtătură prin pădure. Ideea lui Adi, a fost să facem cu mâna la ocazie. Am făcut cu mâna la ocazie, ne-am urcat într-un camion ca să ajungem mai repede la destinaţie. Când am ajuns la destinaţie domnul profesor Ianovschi ne aştepta acolo. Am coborât din remorcă, iar toată echipa a mai făcut încă o dată traseul.Toată echipa lua bătaie din cauza lui. Era jucătorul care, indiferent ce îi spuneam eu sau alt jucător din echipă, tot ce vroia făcea” îşi aminteşte Coman. 

Afla mai multe despre: dani comanadrian mututop interviuri 

viewscnt
Articole similare