Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV David Popovici, noua stea a înotului românesc: ”Când aud imnul, mi se face pielea de găină!” Cum face faţă succesului şi ce poreclă are copilul minune al nataţiei din România

EXCLUSIV David Popovici, noua stea a înotului românesc: ”Când aud imnul, mi se face pielea de găină!” Cum face faţă succesului şi ce poreclă are copilul minune al nataţiei din România

Sporturi

Comentarii

Înotătorul David Popovici, sportiv pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a făcut senzaţie la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

David Popovici este noua stea a înotului românesc, european şi chiar mondial. Puştiul de 16 ani a luat trei medalii de aur la europenele de juniori şi a avut o primire fastuoasă la întoarcea în ţară

A fost dificil pentru David Popovic să gestioneze un succes atât de important venit atât de repede? Puştiul minune al nataţiei din România explic: ”La inceput a fost greu pentru că acest succes a apărut destul de peste noapte, succesul, dar nu chiar de acum, ci de când am reuşit calificarea la Jocurile Olimpice si atunci mi-a fost destul de greu. Telefonul, conturile, tot. Mi-au fost bombardate de mesaje de încurajare, susţinere, de felicitări şi pot să spun bucuros că am învăţat din greşeala de a nu raspunde tuturor si de a ma limita la interacţiunile pe care le am” a mărturisit David Popovic.

Cu unul dintre timpii pe care i-a scos la Europene, Popovici putea castiga lejer medalia de aur atat la Londra cat si la Rio: ”Da.... e un timp.... cred ca as fi bătut restul înotătorilor cu cel puţin 30 de sutimi care in inot pentru cei care nu-si dau seama e enorm. Numai că, antrenamentele evoleaza, tehnicile evolueaza, toata lumea evoluează şi devenim din ce in ce mai rapizi. Dovada că eu, un puşti de 16 ani, am reusit această performanţă. Numai că odată cu mine cu toţii evoluează”

Puştiul minune a vorbit pentru Telekom Sport şi despre porecla sa: ”Kahuna. Asa mi se spune. A inceput sa mi spuna un coleg de la bazin cand eram mic . Aveam parul lung. Si Kahuna inseamna in Hawai vrajitor şi i s-a parut lui că mi se potriveste. Şi aşa mi-a ramas” a mai spus David Popovici.

Ce trairi are David când ascultă imnul României? ”Nici nu ştiu cum să exprim ce simt atunci. Mi se face pielea de gaină cand vad pe toata lumea cum se uita la mine. E un moment genial”

Popovici are şi un model: ”Cred că aş spune Paul Georgescu. E un domn. Eu îi spun domn deşi eu vorbesc cu el cu tu. E un domn care împinge limitele corpului uman. Înoată şi în ape îngheţate. Inoată şi câte o sută de kilometri , chiar recent a facut asta. E extraordinar si sunt un fan” 

Cele patru medalii ale lui David Popovici la Roma sunt:

  • - argint cu ştafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) de 4x100 m liber – timp: 3:19.93;
  • - aur la 100 m liber – timp: 47.30;
  • - aur la 200 m liber – timp: 1:45.95;
  • - aur la 50 m liber – timp: 22.22.

Presa internaţională vrăjită de David Popovici

Medaliat cu bronz la Olimpiada din 2004, George Bovell l-a comparat pe Popovici cu doi sportivi extrem de cunoscuţi. Mai exact, stilul de înot al lui David a fost comparat de Bovell cu cel al lui Alexander Popov sau Gustavo Borges: ”Clasă şi forţă. Ceva ce vezi foarte rar”

”Lumea acestui sport a rămas uluită de românul David Popovici care a stabilit cea mai bună performanţă a sezonului, al 10-lea timp din istorie şi al 5-lea cu echipamentul nou din material textil” a scris şi cotidianul spaniol AS. ”S-a născut o stea la Foro Italico. Poate cuceri o medalie olimipică la numai 16 ani” au mai completat spaniolii.

Afla mai multe despre: david popovici 

viewscnt
Articole similare