Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | „De câte ori FRF a depus o candidatură, nu a câştigat altcineva”. România, mai aproape ca niciodată de organizarea Europeanului U21

EXCLUSIV | „De câte ori FRF a depus o candidatură, nu a câştigat altcineva”. România, mai aproape ca niciodată de organizarea Europeanului U21

FRF

Comentarii

România e în faţa organizării unui nou eveniment fotbalistic major. După ce a fost aleasă să fie printre gazdele lui EURO 2020, ţara noastră şi-a fixat un nou obiectiv: Campionatul European de tineret din 2023.

„Mergem în continuare pe trendul ăsta de a încerca să aducem în România cât mai multe competiţii. Am putut să aducem Campionatul European U19, care trebuie să se desfăşoare anul viitor la Bucureşti, campaniii de claificare, turnee de claificare de juniori, de elită, băieţi şi fete, tot ce se poate încercăm să aducem în România.

Această candidatură e între cele mai serioase, dosarul e  foarte bine făcut, avem infrasturctură în România, la momentul 2023 vor fi suficiente stadioane încât să putem să găzduim o ediţie care va fi dificil de organziat.pentru că va fi prima ediţie cu 16 echipe de European de tineret”, a declarat Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

Federalii deja se gândesc la oraşele care ar putea susţine meciurile de la turneul final.

„Ar putea să fie Bucureşti, Craiova, Cluj, avem stadioane şi vom mai avea până atunci. Cred că avem o şansă foarte bună de a organiza şi cred că va fi, într-adevăr, un eveniment. Spre deosebire de Campionatul European din 2021, trimite echipă şi la Jocurile Olimpice, că nu fiecare Campionat European trimite echipă.

De câte ori FRF a propus o candidatură,  nu s-a întâmplat să fie refuzată sau să câştige altcineva, deci în momentul când e pus dosarul sunt şanse mari să şi obţinem. Prin relaţiile pe care şi le-a creat acolo Răzvan Burleanu, eu cred că vom obţine acest Campionat European”, a adăugat consilierul preşedintelui FRF.

În 2021, Campionatul European destinat reprezentativelor U21 ar trebui să se dispute în Ungaria şi Slovenia. România este pe locul 2 în grupa de calificare, la trei puncte în spatele liderului Danemarca.

Afla mai multe despre: vochinfrfcampionat european 

viewscnt
Articole similare