Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | De ce a plecat Ruben de la Barrera de la Viitorul! Cum l-au îndepărtat Gică Hagi şi Gică Popescu: "Nu a dat un telefon. Ne-am speriat"

EXCLUSIV | De ce a plecat Ruben de la Barrera de la Viitorul! Cum l-au îndepărtat Gică Hagi şi Gică Popescu: "Nu a dat un telefon. Ne-am speriat"

Farul Constanța

Comentarii

Preşedintele Viitorului, Gică Popescu, a dezvăluit cum a fost îndepărtat Ruben de la Barrera de la cârma Viitorului, la doar câteva luni de la instalarea spaniolului.

Gică Hagi şi Gică Popescu, decisivi în privinţa plecării lui Ruben de la Barrera de la Viitorul

Deşi au fost convinşi de ideile lui Ruben de la Barrera, Gică Popescu şi Gică Hagi au fost nevoiţi să ia o decizie drastică. Spaniolul a fost demis de la Viitorul la doar trei luni de la instalarea pe bancă. 

Preşedintele Viitorului a dezvăluit care au fost motivele care au dus la plecarea antrenorului: "Când l-am ales pe Ruben a fost o compatibilitate de viziune fotbalistică. Gică a implementat sistemul Ajax, Barcelona, care a funcţionat când a fost la cârma echipei. Nu ne-am băgat peste Ruben. Îl mai întrebam, sporadic, dacă mai are nevoie de ceva. Nu a ştiut să profite de prezenţa noastră, de prezenţa lui Gică, cel care era acolo. Nu i-a dat un telefon lui Gică să-l întrebe. A luat nişte decizii normale, dar în timpul meciurilor era pe dos. Când am luat hotărârea, am luat cifrele de la Instat şi ne-am speriat. Lucrurile arătau foarte rău şi am luat decizia ca lucrurile să n-o ia la vale mai rău. Căzusem la posesie, la atacuri, ne îndepărtasem de la folosofie. Noi am fost foarte bine intenţionaţi", a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport. 

Mircea Rednic, alegerea lui Gică Hagi

"Mircea Rednic a fost propunerea lui Gică Hagi. Partea tehnică e a lui Gică, ne consultăm, dar decizia în numirea antrenorilor îi aparţine. Am fost de acord, pentru că îl ştiam pe Mircea. Mereu, echipa care l-a surprins tactic a fost condusă de Mircea. Suntem convinşi că va reuşi", a mai spus Gică Popescu. 

Ce a făcut Ruben de la Barrera până să ajungă la Viitorul

Ruben de la Barrera Fernandez s-a apucat de antrenorat în 2010 la Villarabo. Avea doar 25 de ani, dar cariera o începuse chiar mai devreme, în 2004 la juniorii lui Ural. La vârsta de 19 ani, galicianul a renunţat complet la fotbal şi a descoperit tainele antrenoratului.

Din mai 2015 a început cu adevărat cariera de antrenor a lui Rubén de la Barrera. Tânăr, talentat, autodidact, foarte pasionat, spaniolul a fost instalat pe banca tehnică a celor de la Cultural Leonesa. Nu i s-au impus obiective măreţe, ci mai degrabă construcţia unei echipe care în 2-3 ani să atace promovarea în a doua ligă spaniolă. A reuşit să promoveze la primul sezon, spre surprinderea tuturor. Ba chiar, a calificat-o pe Cultural Leonesa în optimile Cupei Regelui Spaniei acolo unde a dat piept cu Real Madrid. 91 de meciuri a pregătit-o Rubén de la Barrera pe Leonesa, dintre care a câştigat 44 şi a pierdut numai 23.

Lucrurile s-au schimbat după ce clubul a fost preluat de Asipre, o companie din Qatar condusă de Mohd Khalifa Al Suwadi. Ruben de la Barrera a plecat de la Leonesa în 2018 şi deşi a fost dorit la Deportivo la Coruna a ales să meargă la Real Sociedad, ca secund al lui Asier Garitano. 

În stagiunea 2018-2019, antrenorul spaniol în vârstă de 35 de ani a semnat cu Al Ahli din Qatar, acolo unde a condus echipa timp de 24 de meciuri.

 
 
 
 
 

Afla mai multe despre: ruben de la barreraviitorulgica hagigica popescu 

viewscnt
Articole similare