Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | De ce este CFR Cluj atât de bună la faze fixe. Un jucător, dezvăluiri despre Dan Petrescu: ”La nicio echipă nu am mai lucrat aşa”

EXCLUSIV | De ce este CFR Cluj atât de bună la faze fixe. Un jucător, dezvăluiri despre Dan Petrescu: ”La nicio echipă nu am mai lucrat aşa”

Superliga

Comentarii

Andrei Burcă a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport despre secretul succesului pe care CFR Cluj îl are la fazele fixe. Internaţionalul român susţine că Dan Petrescu le cere permanent să exerseze fazele fixe, dar, în acelaşi timp, studiază fiecare detaliu al adversarului, pentru a scoate cât mai mult dintr-o lovitură liberă.

Campioana României este echipa din Liga 1 care are cel mai bun randament la fazele fixe. Aproape în fiecare meci, CFR Cluj înscrie fie din fază fixă, fie dintr-o situaţie pornită dintr-o fază fixă. Andrei Burcă a dezvăluit secretul acestei performanţe.

De ce are CFR Cluj mare succes la fazele fixe

Şi în meciul cu ŢSKA Sofia, CFR Cluj a profitat din plin de fazele fixe. Campioana României s-a impus cu 2-0 după un gol marcat în urma unui corner şi dintr-un penalty. La primul gol a fost un corner bătut scurt, până la Deac, cel care a centrat perfect pentru golul înscris de Rondon. Apoi, Deac a transformat o lovitură de la 11 metri. A fost însă un meci dintr-o serie lungă în care CFR Cluj a dominat la capitolul faze fixe.

Andrei Burcă, unul dintre cei mai importanţi jucători de la CFR Cluj, dezvăluie secretul lui Dan Petrescu. Fundaşul în vârstă de 27 de ani susţine că el şi colegii săi exersează obsesiv fazele fixe. În plus, jucătorii au şedinţe de vizionare în care Dan Petrescu le arată punctele slabe ale adversarilor, dar şi cum atacă ei la faze fixe:

”(Despre fazele fixe) Este un aspect foarte important în timpul jocului, pentru că îţi oferă şansa de a marca. Poţi să nu ai nicio ocazie în timpul jocului şi, dacă ai un corner sau o lovitură liberă pe care ştii să o execuţi, unde să te plasezi, poţi înscrie. Mister lucrează foarte mult aceste faze fixe, cel puţin în ziua jocului o oră stăm pe teren şi lucrăm. Ştim adversarul cum bate loviturile libere şi cornerele. Noi ştim ce trebuie să facem şi consider că este foarte important. 

Avem vizionare. Avem vizionarea meciurilor noastre după, avem două zile în care vizionăm adversarul, ştim totul despre el, pregăteşte Mister foarte bine meciurile, ne pune exact ce trebuie să ştim despre advsersar, despre adversarul direct pe care îl are fiecare jucător. În ziua meciului facem pe teren, ne aşezăm cei care urmează să evoluăm şi executăm pur şi simplu. Executăm, batem faze fixe, cornere şi lovituri libere şi fiecare ştie unde trebuie să ştie”, a declarat Andrei Burcă pentru Telekom Sport. 

Secretul succesului lui CFR Cluj. Burcă: ”La nicio echipă n-am mai lucrat aşa fazele fixe”

În trecut la Aerostar Bacău şi FC Botoşani, Andrei Burcă susţine că Dan Petrescu i-a îmbunătăţi calităţile tocmai prin felul în care lucrează aceste faze fixe. Fundaşul de 27 de ani, care între timp a ajuns un jucător important şi pentru echipa naţională, susţine că este pentru prima oară când exersează atât de mult loviturile de la 11 metri: 

”(Ai  mai lucrat fazele fixe ca aici la CFR?) Nu. La nicio echipă, nu. Cu Mister este pentru prima oară şi chiar mă bucur că datorită lui avem acest puncte şi în campionat şi am reuşit 2 ani la rând să ne calificăm în grupele Europa League.

(Cât simţi că ţi s-a îmbunătăţit fotbalul datorită acestui mod de lucru?) Foarte mult pentru că Mister ştie să na capaciteze pe toţi, scoate ce e mai bun din fiecare jucător şi asta consider că este meritul lui. M-a învăţat dânsul să joc sub presiune, să fiu concentrat la fiecare fază, să stau în teren, să mă poziţionez bine”, a mai spus Andrei Burcă pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: andrei burca 

viewscnt
Articole similare