Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | De vorbă cu golgheterul Ligii Campionilor. Care este situaţia în Franţa şi ce mesaj are Descat pentru dinamovişti

EXCLUSIV | De vorbă cu golgheterul Ligii Campionilor. Care este situaţia în Franţa şi ce mesaj are Descat pentru dinamoviştigalerie foto

Handbal

Comentarii

China, Italia, Spania, Franţa, Iran sunt doar câteva dintre ţările care au fost afectate grav de virsul momentului. Pâmântul nu s-a oprit din activitatea sa, însă noi oamenii am fost daţi peste cap şi am simţit asta prin faptul că noi ne-am oprit din activităţile noastre cotidiene.

Şi odată cu asta s-a oprit şi sportul. Motivul nostru de delectare, de plăcere, de adrenalină. Sportivii au rămas practic şi ei fără activitatea pe care au ştiut-o să o facă de când erau copii.  Dar asta nu va dura o veşnicie. Totul este trecător, dar în sensul bun. Suntem în continuă evoluţie. Iar daca Universul a decis ca noi, pamântenii să luam o pauză, înseamnă că aveam nevoie de ea. Inclusiv sportul şi sportivii.

Cine ştie mai bine ca Dumnezeu ce avem nevoie? Suntem fiinţe creatoare la fel ca El, deci această perioadă poate fi un declanşator al creaţiei înnăscute. Şi după cum aţi văzut pe reţelele de socializare, chiar avem talent la a deveni creativi. Deci tot răul spre bine:).

Haideţi acum să vorbim cu un sportiv care a avut o ascensiune incredibilă în ultima vreme. După doi ani petrecuţi la echipa de handbal masculin, Dinamo, francezul Hugo Descat a fost ofertat de Montpellier şi a şi semnat un contract din vara anului trecut cu echipa din sudul Franţei.

Mai mult, în urma evoluţiei foarte bune, Descat a semnat pe încă doi ani cu echipa care a câştigat Liga Campionilor în 2018. De când a început campionatul şi până acum, Descat a jucat constant şi a fost inclus în toate topurile posibile: echipa deceniului (2010-2020), cel mai bun jucător al lunii februarie, acolo unde şi noi românii am avut- o pe Cristina Neagu.

Cu 75 de goluri înscrise în 14 meciuri, Descat a devenit liderul marcatorilor Champions League, intrecând jucători importanţi din campionate puternice. Cum îşi petrece extrema stângă această perioadă şi cum vede viitorul, aflaţi din acest interviu exclusiv oferit de Descat pentru Telekom Sport.


- Cum vezi această perioadă ? Ţi-e dor să joci handbal?
- Această perioadă este specială pentru toată lumea, de aceea nu am ce să spun special, doar că îmi este dor de handbal, mai ales că meciurile din campionat şi din Liga Campionilor ajungeau la final şi erau meciuri importante.

- Ce se întamplă acum exact cu handbalul francez?
- Acum, handbalul francez este oprit până pe 22 aprilie, dar sunt convins că o sa se prelungească şi mai mult.

- Unde îţi petreci această perioadă? Şi cum?
- Sunt cu mama mea în Franţa, lângă Paris unde avem o casă care are curte. Alerg, mai fac câteva exerciţii, mă uit la televizor, citesc cărţi şi vorbesc cu prietenii mei, la telefon, bineînţeles :).

- Ai jucat handbal în România doi ani, iar vara trecută ai început să joci pentru Montpellier. Cum a fost acomodarea acolo?
- A fost foarte uşor pentru că ştiam toată echipa, nu personal, dar am început să cunosc şi să simt foarte repede pe toată lumea.

- Am văzut că până acum tu esti golgheterul Champions League cu 75 de goluri marcate. Cum ai reuşit?
- Am muncit foarte mult la antrenamente şi am stat focusat pe munca mea şi pe ceea ce am de făcut la antrenamente şi munca mea a fost răsplătită.

- Care este secretul acestei forme foarte bune?
- Secretul nu îl voi spune pentru că apoi nu o să mai fie un secret. Dar e un secret!:)

- Te pregăteşti diferit faţă de cum te pregăteai în România?
- Fiecare antrenor are stilul său. Eu mă adaptez după fiecare.

- Ce te motiveaza? Te gândeşti să joci din nou pentru naţionala Franţei?
- Cu siguranţă că visez la echipa naţionala a Franţei. Pentru că am jucat bine în campionat şi mă simt confortabil acum cu stilul meu propriu de a juca handbal.

- Ce părere ai despre fosta ta echipă, Dinamo? Ţii legatura cu foştii tăi colegi? Cu cine?
- Toţi băieţii sunt foarte de treabă la Dinamo. Ţin legătura cu aproape toată echipa, deci nu e cineva în mod special. Mă bucur mult că au ajuns la acest nivel în Champions League.

- Ai vreun mesaj pentru români? Pentru fanii echipei Dinamo?
- Da, ţin legatura cu "Galeria Dinamo" şi mă potrivesc foarte bine cu spiritul dinamovist.

Material realizat de: Geanina Iacob

 Galerie foto

Afla mai multe despre: descat 

viewscnt
Articole similare