Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Detalii mai puţin cunoscute despre fotbalistul Cristi Balaj: "Eram ameninţaţi de conducătorii clubului că ne vor trimite în mină". Pe ce post a jucat şi cum a ajuns arbitru

EXCLUSIV | Detalii mai puţin cunoscute despre fotbalistul Cristi Balaj: "Eram ameninţaţi de conducătorii clubului că ne vor trimite în mină". Pe ce post a jucat şi cum a ajuns arbitru

Special

Comentarii

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping din România, Cristi Balaj, a vorbit, în cadrul emisiunii "Top Interviuri", despre perioada în care a fost fotbalist, dar şi despre ghinionul care i-a pus capăt carierei.

Cristi Balaj a jucat fotbal la FC Baia Mare şi a decis să se retragă, după ce o accidentare i-a dat planurile peste cap, la doar 23 de ani: "Am încput să joc de la vârsta de 12 ani, am fost în echipa şcolii, m-a văzut un antrenor. Antrenorii se plimbau atunci pe la şcoli şi urmăreau competiţiile interşcolare. Am început să muncim, două antrenamente, uneori şi trei antrenamente pe săptămână. Cantonamentele cunoscute cu pregătirea fizică şi atunci am învăţat că în sport, spunea un antrenor că pregătirea fizică nu e totul, dar fără ea totul e nimic. A avut mare dreptate.

Am jucat atacant la început, după care am ajuns fundaş central libero, pentru că era clasicul 4-4-2. Am avut şansa să joc la echipa mare de la vârsta de 18 ani, eram în clasa a 12-a şi am primit o scutire. Frecventam liceul mult mai puţin decât ceilalţi colegi, pentru că trebuia să merg la antrenament în fiecare zi. 

Am fost angajat imediat după ce am terminat liceul ca miner subteran, am vechime în câmpul muncii ca miner. Eram ameninţaţi de conducătorii clubului cu faptul că ne vor trimite în mină dacă nu câştigăm sau uneori când aveam înfrângeri sau jucam slab spuneau că o să cunoaştem cu adevărat ce înseamnă munca de miner subteran. Bineînţeles că nu s-a întâmplat acest lucru niciodată, era protecţia muncii, riscurile erau mult prea mari. Baia Mare în acea perioadă a avut o echipă senzaţională. Am avut colegi care au jucat ulterior în echipa naţională, care au fost la echipe de club din România sau din străinătate. La Baia Mare jucam când erau Grozavu, Miriuţă, Buia, Frunză. În liga a doua, ei au promovat, pentru că eu m-am dus în Ungaria în prima ligă şi am jucat acolo. Primul meci pe care l-am jucat în Ungaria a fost arbitrat de Sandor Puhl, după ce arbitrase finala Campionatului Mondial", a declarat Cristi Balaj în cadrul emisiunii "Top Interviuri".  

  • Meciul Gaz Metan - Astra este ultimul pentru arbitrul din Baia Mare, în 2016.

Deşi ghinionul a lovit la o vârstă fragedă, Balaj a avut şansa de a fi îndrumat spre o carieră ca arbitru: "Mi-a plăcut fotbalul. Am avut o intervenţie medicală la genunchi, nu tocmai reuşită. Am fost obligat să renunţ la activitatea de fotbalist, mi-a părut rău. Ţin minte şi locul unde eram în bazin în vestiar când am făcut recuperare şi unul dintre cei care erau arbitri, Sorin Liban, m-a invitat să mă fac arbitru sau măcar să parcurg cursuri de arbitri, pentru că m-ar ajuta foarte mult", a adăugat fostul arbitru. 

Balaj a debutat în prima ligă pe 10 septembrie 2000, într-un meci între Steaua Bucureşti şi FC Braşov. A debutat în Liga Campionilor în septembrie 2010, când a condus partida dintre AC Milan şi AJ Auxerre. Este arbitrul român cu cele mai multe finale de Cupa României conduse şi este pe locul 1 şi în topul celor mai multe confruntări Steaua - Dinamo arbitrate

 

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare