Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dezvăluire incredibilă. Jucătorul de la FCSB care i-a grăbit plecarea lui Mirel Rădoi: ”Sunt chestii care nu se fac”

EXCLUSIV | Dezvăluire incredibilă. Jucătorul de la FCSB care i-a grăbit plecarea lui Mirel Rădoi: ”Sunt chestii care nu se fac”

Echipa națională

Comentarii

Dumitru Dumitriu, cel care i-a fost secund lui Mirel Rădoi la FCSB, dezvăluie motivul pentru care fostul selecţioner s-a decis să întrerupă colaborarea cu Gigi Becali, la finalul lui noiembrie 2015. Dumitriu spune că n-a fost vorba despre relaţia pe care o avea cu patronul, ci de gestul făcut de un jucător în timpul unui meci decisiv.

Pentru Mirel Rădoi, prima aventură ca antrenor a fost la FCSB, după ce a cedat insistenţelor naşului său, Gigi Becali. Se întâmpla în vara lui 2015, când actualul selecţioner a decis să renunţe la cariera de jucător şi să accepte prima provocare ca antrenor. Însă Mirel Rădoi n-a avut prea mult succes la FCSB.

Cu un lot subţire la dispoziţie şi cu refuzul lui Gigi Becali de a face transferuri, Mirel Rădoi a ratat atât calificarea în grupele Ligii Campionilor, cât şi în cele ale Europa League. Din Champions League a fost eliminat în turul 3, după o dublă dramatică jucată contra celor de la Partizan Belgrad.

De ce a plecat Mirel Rădoi de la FCSB. Ţiţi Dumitriu: ”S-a decis când l-a văzut pe Papp cu Parizan”

Dumitru Dumitriu, care i-a fost secund lui Rădoi la FRF, dezvăluie un detaliu mai puţin cunoscut. Momentul în care Mirel Rădoi a decis să renunţe la funcţia de antrenor la FCSB a fost după returul cu Partizan, în turul 3 al Ligii Campionilor. După 1-1 la Bucureşti, cei de la FCSB erau optimişti că se pot califica. Şi prima repriză a alimentat speranţele. FCSB a intrat cu 2-1 la pauză şi un joc bun, dar în partea a doua s-a prăbuşit.

Totul a pornit de la o eroare foarte gravă a lui Paul Papp, care a preluat greşit într-o poziţia periculoasă, a fost deposedat, Varela a fost obligat să facă fault din postura de ultim apărător şi a fost eliminat. Sârbii au ratat lovitura de la 11 metri, dar avantajul omului în plus şi-a spus cuvântul şi Partizan a câştigat până la urmă cu 4-2. Dumitru Dumitriu spune că acea eroare făcută de Papp l-a convins pe Rădoi că trebuie să plece:



”Au trecut aproape 5 ani şi nimeni nu ştie adevărul. Mirel n-a vrut. Mirel a simţit că nu are viitor şi s-a dat la o parte. Vă spun exact şi când Mirel zice nu, nu rămâne, pentru că el cântăreşte foarte bine şi când zice nu, e un nu imens. El nu avea treabă cu domnul Becali, lui nu i-a plăcut ceva, nici nu l-am întrebat. A considerat că nu poate să facă performanţă.

Când a văzut treaba aia cu Papp şi penalty, noi n-aveam probleme, eram o echipă bună, ne calificam, de acolo s-a rupt toată treabă. Sunt chestii care nu se fac în astfel de meciuri. Nu pot să spun nimic că a fost vreo intenţie, Doamne fereşte, dar te duce cu gândul la treaba asta când vezi astfel de gogomănii. Ai mingea aici, doi adversari şi vrei să opreşti, după pauză, imediat, minutul 46, nu se poate una ca asta. Este o întâmplare nefastă, dar un antrenor care se respectă spune că ”n-am ce face cu astfel de jucători” şi se dă la o parte el, care e problema?”,
a dezvăluit Dumitru Dumitriu pentru Telekom Sport.

Ce greşeli a făcut Paul Papp cu Partizan

În prezent la Sivasspor, Papp a fost folosit în acel meci pe postul de fundaş central, alături de Varela. A fost cel mai ghionionist meci din cariera lui Paul Papp. Apărătorul român a greşit grav la trei dintre cele patru goluri şi a provocat eliminarea lui Varela, imediat după pauză.

La primul gol marcat de sârbi - a deviat în centrul careului, la un adversar, o centrare de pe partea dreaptă. Babovic a deschis astfel scorul încă din minutul 8.
La al doilea gol înscris de Partizan - a deviat nefericit în propria poartă un şut de la distanţă.
La al treilea gol reuşit de Partizan - a fost multe prea uşor depăşit pe partea dreaptă.


Partizan - FCSB 4-2 (Babovic 8, Jevtovic 60, Zivkovic 69, Trujic 90+1 / Muniru 11, Hamroun 33)
Varela a fost eliminat în minutul 48
Echipa folosită atunci de Mirel Rădoi: Cojocaru - Alcenat, Papp, Varela, Toşca - Muniru, Breeveld (Tudorie 72) - Adi Popa, Hamroun (Iancu 70), Chipciu (Guilherme 51) - Tade.
 

Afla mai multe despre: mirel radoi 

viewscnt
Articole similare