Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dezvăluire senzaţională a lui Bergodi. Singurul jucător care a REFUZAT să joace într-o finală de Campionat Mondial: "Incredibil! E un episod ciudat"

EXCLUSIV | Dezvăluire senzaţională a lui Bergodi. Singurul jucător care a REFUZAT să joace într-o finală de Campionat Mondial: "Incredibil! E un episod ciudat"

Top Story

Comentarii

Italianul Cristiano Bergodi a povestit în cadrul emisiunii TOP INTERVIURI un moment mai puţin ştiut din istoria fotbalului italian, petrecut la CM 1994, chiar înainte de marea finală cu Brazilia, pierdută de Squadra Azzurra după executarea penalty-urilor.

Mondialul American e unul de referinţă pentru România, după parcursul senzaţional al Generaţiei de Aur până în sferturi, iar Bergodi îşi aminteşte de performanţele avute de Hagi & Co în Sua.

"Păcat că nu a ajuns în semifinală România cu Brazilia. Au pierdut la prelungiri, la penalty-uri cu Suedia. Îmi aduc aminte cu Florin Prunea în poartă, Generaţia de Aur... extraordinară", spune Bergodi.

Totuşi, tehnicianul celor de la Viitorul a fost marcat de un alt episod ce l-a avut în prim plan pe Giuseppe Signori, golgheterul Serie A la acel moment (23 de goluri în sezonul 1993-1994). Coleg cu Bergodi la Lazio, Signori a jucat în toate meciurile Italiei de la CM 1994 (în 4 din 6 ca titular), mai puţin în finală. Motivul? Legendarul atacant italian a refuzat să intre pe teren când a aflat că Arrigo Sachi vrea să-l folosească mijlocaş stânga, într-un sistem 4-4-2.



3 - trei titluri de golgheter al Serie A a cucerit Giuseppe Signori, toate în tricoul lui Lazio, în 1993, 1994 şi 1996

"Incredibil, nu a vrut să joace finala din Cupa Mondială Signori pentru că Sacchi i-a cerut, ăsta e un episod ciudat, i-a cerut să joace în 4-4-2. I-a cerut să joace al 4-lea mijlocaş, în bandă, pe stânga, pentru că în atac erau Baggio şi Massaro. Sau Casiraghi (N.r. în atac au jucat Roberto Baggio şi Daniele Massaro). Şi atunci el nu a vrut, dar sincer, a avut un regret că nu a jucat finală.

Pentru el, în Italia, devenise din nou golgheter. Şi Sacchi îl folosea pe bandă. Dar eu cred că a fost o greşeală a lui Beppe Signori, pentru că niciodată în viaţa ta nu ai şansa să mai joci o finală de Campionat Mondial!

A avut probleme cu pariurile şi acuma are un proces şi încă trebuie să se termine"
, a povestit Cristiano Bergodi în studioul Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: giuseppe signoriitaliabrazilia 

viewscnt
Articole similare