Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dezvăluirile românului care a trăit 10 ani în Doneţk. Raţ: ”Încă am casă acolo, a rămas în picioare”

EXCLUSIV | Dezvăluirile românului care a trăit 10 ani în Doneţk. Raţ: ”Încă am casă acolo, a rămas în picioare”

Special

Comentarii

Răzvan Raţ spune că situaţia în Doneţk este în continuare foarte delicată şi nu crede că se va rezolva prea curând. Regiunea Donbass a fost revendicată de rebelii proruşi, după evenimentele din 2014, când a avut loc celebrul Euromaidan şi în urma căruia Rusia a anexat Crimeea.

Răzvan Raţ şi-a petrecut cea mai mare parte din carieră în Doneţk, la Şahtior, unde a jucat din 2003 până în 2010. Însă fostul internaţional român spune că oraşul este departe de ceea ce era în perioada în care evolua acolo. Doneţk se află în regiunea Donbass, unde s-au dat lupte intense între armata Ucrainei şi rebelii pro-ruşi. Victimă a căzut chiar şi arena lui Şahtior, reconstruit în anul 2000.

Răzvan Raţ spune că încă mai are prieteni în Doneţk, care-l ţin la curent cu situaţia de acolo. Ba chiar încă deţine o locuinţă, despre care spune că a scăpat până acum de bombardamente:

”Şahtior a progresat foarte rapid şi a ajuns la un alt nivel şi atunci a început să câştige trofee şi a detronat acea lungă perioadă a lui Dinamo Kiev. Doneţk este un teritoriu ocupat, vedeţi şi dumneavostră ştirile. Este un teritoriu ocupat unde există un conflict armat. (Mai ai prieteni acolo? Ţii legătura cu ei?) Da... Majoritatea oamenilor care au avut posibilităţi financiare s-au mutat la Kiev sau în alte oraşe. Dar am şi prieteni care au rămas în zonă.  



(Mircea Lucescu îşi dorea să îşi încheie cariera cu un meci acolo. E posibil?) Este greu, pentru că nu cred că se va termina prea curând ceea ce se întâmplă acolo. Lucrurile nu par deloc că se îndreaptă spre bine. (Ai mai fost pe acolo?) Nu. Nu am mai fost acolo din 2013. (Am văzut nişte imagini cu stadionul bombardat...) A fost, dar acum e reparat, totul e în regulă, teoretic. (Aveai şi casă acolo...) Da şi încă o am. Este în picioare”
, a declarat Răzvan Raţ pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: razvan ratdonbass 

viewscnt
Articole similare