Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dialog între Hagi şi Popescu despre transferul lui Nicolas Popescu la Viitorul: ”Nu-mi va fi uşor, pentru că va pleca de acasă”

EXCLUSIV | Dialog între Hagi şi Popescu despre transferul lui Nicolas Popescu la Viitorul: ”Nu-mi va fi uşor, pentru că va pleca de acasă”

Superliga

Comentarii

Gică Hagi l-a adus la Academie pe Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu. Patronul şi antrenorul Viitorului susţine că are mare încredere în talentul mijlocaşului de 15 ani, dar acesta trebuie să facă sacrificii.

Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu, va intra pe mâna lui Gică Hagi. Mijlocaşul de 15 ani a decis să se concentreze mai mult pe fotbal şi a ales să meargă la Academia Gică Hagi. Patronul Viitorului spune că Nicolas este un jucător foarte inteligent, dar trebuie să muncească mult şi să lucreze la capitolul fizic.

”Este vorba despre un jucător tânăr, care vrea performanţă şi a ales să vină la noi. Nu există sentimente (n.r. referire la faptul că este prieten foarte bun pentru Gică Popescu), lucrurile nu se fac doar sentimental. Dacă are talent şi este puternic, poate să ajungă mai departe. Este un băiat foarte isteţ. Cred că este un jucător ideal de mijlocul terenului, adică mijlocaş central. După aceea vom vedea cât de mult se va dezvolta fizică. Vom vedea dacă va coborî, deşi tatăl său l-a vrut atacant. Este foarte inteligent în joc, tehnică bună. Eu cred că trebuie găsit postul ideal pentru el.

Copilul şi-a dorit, el ne-a ales. Şi-a luat un drum, trebuie să se sacrifice, trebuie să facă şi şcoală în continuare. Dar trebuie să facă şi fotbal mai des, să se dezvolte tactic, tehnic”,
a declarat Gică Hagi pentru Telekom Sport.

Nicolas Popescu s-a format la Academia Gică Hagi, dar în ultimul an şi jumătate a jucat pentru juniorii lui FC Voluntari. Dar fiul lui Gică Popescu a decis să acorde mai multă prioritate fotbalului şi a ales să plece la Ovidiu, pentru a se dezvolta la clubul lui Gică Hagi. Ulterior, în direct a intrat şi Gică Popescu, tatăl lui Nicolas:

Gică Popescu, despre Nicolas: El se întoarce la clubul la care era legitimat. El era împrumutat la Voluntari de la Viitorul, iar în perioada de vacanţă el a fost o săptămână la antrenament la Viitorul. Atunci Gică mi-a spus că ar fi bine să nu las împrumutul până în vară şi că vrea să-l ia de acum. I-am făcut transferul de la şcoală, într-adevăr este un moment greu pentru un părinte, pentru că va pleca de acasă, dar ştiu că merge într-un loc foarte bun. Nu cred că-i va fi prea uşor lui Nico alături de Gică. Ştim că el este foarte exigent. Standardul este foarte ridicat, iar acestea au fost unele dintre motivele noastre, ale noastre ca parinţi şi, tot ale noastre, ca oameni de fotbal.

Eu ştiam că el nu poate fi atacant, este înalt, nu are viteză, pentru că el a fost extremă în primii ani la Academia lui Hagi. Când eşti copil, poţi încerca orice post. Aşa că am zis << Tată, stai în faţă! Bani acolo sunt, sus, nu în spate! Cu cât cobori mai mult, cu atât scad şi salariile>>. Glumesc. Până la urmă, postul de mijlocaş i se potriveşte foarte bine, să fie cu faţa la joc, nu are calităţile unui jucător care să joace în compartimentul ofensiv.

Gică Hagi: Vom fi exigenţi cu toată lumea, cel mai bun poţi ajunge doar dacă te sacrifici. Trebuie să ai talent, apoi totul se învaţă.

Afla mai multe despre: gica haginicolas popesculiga 1viitorul 

viewscnt
Articole similare