Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Diana Belbiţă nu e singură în Canada. Cine e românul din spatele succesului "Prinţesei Războinice"

EXCLUSIV | Diana Belbiţă nu e singură în Canada. Cine e românul din spatele succesului "Prinţesei Războinice"galerie foto

Sporturi americane

Comentarii

A mai rămas o lună până la cel mai important eveniment din cariera Dianei Belbiţă. Pe 18 octombrie, la Boston, luptătoarea româncă va debuta în cea mai importantă promoţie de MMA din lume, UFC. Telekom Sport a luat legătura cu "Prinţesa Războinică" şi a aflat cum decurge pregătirea pentru meciul cu englezoaica Molly McCann.

Diana Belbiţă se pregăteşte în Canada pentru debutul în UFC. Pe 18 octombrie, la UFC Boston, "Prinţesa Războinică" va lupta împotriva lui Molly McCann, o luptătoare care are un palmares de două victorii şi o înfrângere în cea mai importantă promoţie de MMA din lume.

Pentru a îi face faţă englezoaicei, Belbiţă are în spatele ei o adevărată armată care o ajută să debuteze cu dreptul în Octagon. Liderul echipei este Alin Hălmăgean şi el român, plecat peste ocean, în căutarea succesului. Cunoscut sub numele de Kru Alin, Hălmăgean este timişorean şi este unul dintre cei mai titraţi antrenori de arte marţiale mixte şi trăieşte în Canada de mai bine de 20 de ani.

"Sunt întrebată des cum rezist singură într-o ţară străină, departe de familie şi de oamenii mei dragi. Adevărul e că, nu sunt tocmai singură. Am cunoscut oameni minunaţi aici, care îmi sunt deja ca o a doua familie. Încă din prima zi în care am ajuns în Canada, m-am simţit ca acasă.

Pe antrenorul meu, Alin Hălmăgean, l-am cunoscut în urmă cu câţiva ani în cadrul unei gale RXF, atunci când m-a ajutat cu scăderea în greutate. Mai erau doar câteva ore pâna la cântarul oficial, iar eu mai aveam câteva kilograme de slăbit pentru a mă încadra în categorie.

El este omul care acum are grijă de tot ce înseamnă viaţa mea sportivă, de la trezitul în fiecare dimineaţă şi alimentaţia impecabilă, până la momentele alea în care cedez şi simt că doar o minune mă mai poate face să o iau de la capat. Şi da, el reuşeste să facă mereu acea minune.

Cred că o parte din ceea ce sunt astăzi şi cu siguranţă tot ceea ce voi fi in viitor se datorează echipei mele. Indiferent cât de talentat este un luptător, dacă nu are o echipă adevarată lânga el, atunci nu va putea niciodată să ajungă la capacitatea maximă", a declarat Diana Belbiţă pentru Telekom Sport.

Diana Belbiţă şi Alin Hălmăgean

Belbiţă se află astfel pe mâini bune, având în vedere că Alin Hălmăgean este primul antrenor român care a avut elevi în UFC. Claude Patrick, Shane Campbell, Josh Hill, Antonio Carvalo, Mark Bocek şi Kyle Neson sunt numele care au avut deja succes sub îndrumarea sa. Cu unii dintre aceştia îşi măsoară forţele şi Diana Belbiţă.

Diana Belbiţă, alături de Kyle Nelson (în albastru, a luptat şi în România, în galele RXF) şi Ruben Sagman (în negru, centura neagră în BJJ)

Diana Belbiţă, alături de multiplul campion mondial în Muay Thai, Shane Campbell

VEZI O GALERIE FOTO DE LA ANTRENAMENTELE DIANEI BELBIŢĂ

Mai ai câteva secunde libere? Vezi şi postările de pe Instagram Telekom Sport!

 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: diana belbitaufcufc bostoncanadaromania 

viewscnt
Articole similare