Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dică e categoric în privinţa viitorului executant de penaltyuri la naţională: "El trebuie să bată" Cum comentează reacţia selecţionerului de la partida cu Norvegia

EXCLUSIV | Dică e categoric în privinţa viitorului executant de penaltyuri la naţională: "El trebuie să bată" Cum comentează reacţia selecţionerului de la partida cu Norvegia

Echipa națională

Comentarii

Antrenorul se pune în situaţia lui Contra şi spune că dacă România ar beneficia din nou o lovitură de la 11 m, nu i-ar fi frică să îl lase tot pe Puşcaş să îşi asume riscul execuţiei.

Totuşi ierarhia stabilită ar fi trebuit respectată, mai spune fostul internaţional.

"Normal era ca Stanciu să execute acel 11 metri.Puşcaş a avut, să spunem, un curaj mai mare şi tupeu faţă de Stanciu, s-a dus şi a luat mingea şi a avut mare încredere în el că va reuşi să marcheze. Eu dacă eram pe teren normal că aş fi bătut. La cum l-am văzut eu pe Puşcaş nu cred că va fi afectat, nu cred că se va da înapoi dacă antrenorul echipei naţionale îl va pune din nou să execute 11 metri. Eu l-aş pune pentru că este un jucător cu personalitate, pentru că este un jucător care are curaj, are tupeu în sensul bun al cuvântului şi cred că în momentul în care antrenorul îi va spune să execute 11 metri va executa" , e de părere expertul Telekom Sport.

Dică dă un exemplu similar dintr-un moment chiar mai important al istoriei recente a echipei naţionale.

"Mi-aduc aminte la Euro cu Mutu când a ratat la meciul cu Italia, vorbeam după joc şi spuneam că la următorul meci dacă vom avea penalty, să bat eu dacă voi fi în teren. Şi el mi-a zis nu, că bat tot eu, nu e problemă că am ratat la meciul cu Italia, adică a arătat că are personalitate, are curaj şi nu este nicio problemă că a ratat înainte un penalty" , îşi aminteşte Dică.

Reacţia lui Contra la adresa lui Puşcaş nu putea fi trecută cu vederea.

"Eu nu am făcut acest lucru până acum,- dar trebuie să îl înţelegem şi pe Cosmin pentru că este presiune mare pe el şi se poate întâmpla la fotbal să îţi pierzi controlul. Din păcate au fost camerele pe el în acel moment şi s-a văzut totul la televizor. Dar el după joc şi-a dat seama că a greşit, şi-a cerut scuze şi cred că ar trebui să trecem peste acest lucru. Fiecare se transformă la jocuri, fiecare are caracterul lui, nu poţi acum să îl condamni pe un om că a făcut o mică greşeală" , consideră tehnicianul.

 

 

Afla mai multe despre: dicăcontrapuşcaş 

viewscnt
Articole similare