Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dică şi Panduru explică de ce s-a dus Dan Petrescu la retrogradare în Turcia! "Lui aşa îi place". Alibec, avertizat: "Nu-l văd bine"

EXCLUSIV | Dică şi Panduru explică de ce s-a dus Dan Petrescu la retrogradare în Turcia! "Lui aşa îi place". Alibec, avertizat: "Nu-l văd bine"

Stranieri

Comentarii

Dan Petrescu este, oficial, noul antrenor al lui Kayserispor, dar va avea o misiune grea în Turcia, provocare pe care a mai acceptat-o de-a lungul carierei. Basarab Panduru şi Nicolae Dică au vorbit, pentru Telekom Sport, despre alegerea fostului tehnician de la CFR Cluj.

De ce a ales Dan Petrescu să semneze cu Kayserispor

Dan Petrescu a plecat de la campioana României, CFR Cluj, şi a semnat cu Kayserispor, echipă care se află în zona retrogradării în Turcia şi care s-a salvat greu şi în sezonul trecut.

Nicolae Dică e de părere că echipa Kayserispor poate fi o rampă de lansare spre un club puternic din Turcia: "Cred că gândirea lui a fost că merge acolo să salveze echipa, vine următorul sezon, face unul bun, şi aşa poate ajunge la Fenerbahce sau la Galatasaray. Şi cu Şumudică se putea întâmpla treaba asta, dacă nu avea acele ieşiri. Dacă termina campionatul ăsta cu Gaziantep şi termina sus, cred că putea ajunge la o echipă bună din Turcia", a declarat secundul naţionalei României. 

Basarab Panduru crede că lui Dan Petrescu îi plac provocările: "La Petrescu cred că e altceva. La el cred că este momentul în care vrei să antrenezi. El spune <<Sunt antrenor şi nu pot să stau, nu am de ce să stau>>. Atât timp cât stai, lumea uită de tine, indiferent câte campionate ai câştigat. De ce nu ne ducem la echipe de pe primul loc? Cred că în momentul ăsta nu e uşor să dai afară un antrenor de pe primul loc sau de pe locul doi şi să te pună pe tine. 

Ne uităm că Şumudică lua 600.000 de euro, din ce spune el, Petrescu ia şi el milionul, probabil. Şi atunci, de ce să stai acasă? Lui aşa îi place. S-a dus la Kuban în B, s-a dus la Dinamo Moscova pe ultimul loc, s-a dus în China pe ultimul loc.El nu are probleme de-astea".  

"Nu-l văd bine pe Alibec"

La Kayserispor, Dan Petrescu îl va antrena şi pe atacantul naţionalei României, Denis Alibec, cel pe care antrenorul l-a dorit şi la CFR Cluj: "Cred că va fi una bună (n.r. - colaborarea), pentru că l-am văzut pe Denis schimbat în ultima perioadă. Dacă va juca la fel ca la CFR, să joace defensiv şi să joace contraatac, lui Denis îi prinde foarte bine. Pe spaţii este foarte bun", a declarat Nicolae Dică. 

În schimb, Basarab Panduru a susţinut că Denis Alibec trebuie să elimine gesturile pe care le făcea în Liga 1: "Nu-l văd bine pe Alibec. Pe de altă parte, are şi el 30 de ani, cred că îşi dă seama că nu mai poate să o mai lălăie ca în România". 

După 17 meciuri jucate, Kayserispor e pe locul 18 în Turcia, cu 16 puncte, iar în următoarea etapă va juca împotriva lui Gaziantep, fosta echipă a lui Marius Şumudică.  

Afla mai multe despre: basarab pandurunicolae dicadan petrescumarius sumudicakayserispordan petrescu kayserispor 

viewscnt
Articole similare