Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Diferenţa dintre cele două generaţii care au calificat România la ultimele două Mondiale: "Atunci, Hagi a făcut un efort mai mare"

EXCLUSIV | Diferenţa dintre cele două generaţii care au calificat România la ultimele două Mondiale: "Atunci, Hagi a făcut un efort mai mare"

Echipa națională

Comentarii

Prezent la Campionatele Mondiale din 1994 şi din 1998 alături de naţionala României, Dorinel Munteanu a făcut o comparaţie între cele două generaţii.

Cu 134 de prezenţe în tricoul tricolor, Dorinel Munteanu este cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei României. Fostul mijlocaş a fost prezent şi la Mondialul din SUA, din 1994, când reprezentativa antrenată de Anghel Iordănescu s-a oprit în sferturile de finală, dar şi la turneul final din 1998, din Franţa, unde România a fost eliminată în optimi.

"În '94, a fost o echipă foarte echilibrată, dar care juca foarte mult pentru Gică Hagi. În '98, a mai apărut un Adrian Ilie, care putea să schimbe jocul, a mai apărut un Viorel Moldovan... Totuşi, Gică a făcut un efort mult mai mare în '98 decât în '94.

Eu am avut şansa să nu fiu accidentat, am avut şansa să fiu foarte bine pregătit. Randamentul meu s-a văzut la echipa naţională. Nea Puiu (n.r. Anghel Iordănescu) a avut încredere în mine" , a declarat Dorinel Munteanu pentru Telekom Sport.

Dacă la cele două Campionate Mondiale a lucrat la naţională alături de Anghel Iordănescu, Dorinel Munteanu a jucat şi sub comanda lui Victor Piţurcă, în preliminarii, alături de generaţia care a dus România la Euro 2008.

"Nu pot să fac acum o comparaţie între Piţurcă şi Iordănescu. Sigur, rezultatele au fost cu nea Puiu, tinereţea cu nea Puiu, dar Piţurcă, la 32 de ani, m-a reinventat. Mi-e foarte greu. De la toţi am învăţat, dar să fac o ierarhie nu pot" , a continuat Dorinel Munteanu.

Afla mai multe despre: romaniadorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare