Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dilemă rezolvată. Bicfalvi a explicat pentru prima dată motivul pentru care Daum l-a folosit mijlocaş dreapta cu Muntenegru

EXCLUSIV | Dilemă rezolvată. Bicfalvi a explicat pentru prima dată motivul pentru care Daum l-a folosit mijlocaş dreapta cu Muntenegru

Echipa națională

Comentarii

Eric Bicfalvi a explicat pentru prima dată motivul pentru care Chrtistoph Daum l-a folosit mijlocaş dreapta, în România - Muntenegru 1-1, partidă jucată în septembrie 2016, în preliminariile CM 2018.

La celebrul meci cu Muntenegru, jucat la Cluj, Daum a luat una dintre cele mai ciudate decizii din aventura sa la naţionala României. Antrenorul german l-a folosit atunci pe Eric Bicfalvi pe postul de mijlocaş dreapta, deşi avea la îndemână soluţii precum Chipciu, Adi Popa sau Rotariu. În carieră, Bicfalvi jucase mijlocaş la închidere, fundaş dreapta, mijlocaş ofensiv, dar niciodată mijlocaş de bandă, mai ales că viteza nu este unul dintre punctele sale forte.

Într-un interviu pentru Telekom Sport, acordat după amicalul Astra  - FC Ural 0-1, mijlocaşul de 29 de ani spune însă că acea fază n-a fost interpretată corect. Bicfalvi spune că Daum îl testase pe acea poziţie, în săptămâna de dinaintea meciului. Şi a dat randament, lucru care i-a dat încredere lui Daum să-l folosească acolo şi în timpul meciului cu Muntenegru.

”Cred că s-a interpretat greşit faza aia când am jucat eu în dreapta, pentru că în săptămâna de dinaintea jocului m-am descurcat bine şi a fost OK. Sunt situaţii de joc. Poate dânsul aşa a crezut mai bine. Să blocăm fundaşul stânga, să avem talie în joc, sunt multe chestii la care doar dânsul poate să dea răspunsul. Eu nu pot”, a declarat Eric Bicfalvi la Telekom Sport.

Acum, Eric Bicfalvi joacă la FC Ural, în Rusia, unde a ratat doar două partide în cele 20 de etape care s-au scurs din campionat. Evoluţiile bune de la FC Ural l-au menţinut în atenţia selecţionerului Cosmin Contra: ”Mă bucur de acest lucru, e normal să fiu încântat. Nu cred că doar eu sunt, aici vin mai mulţi jucători români şi sunt în vizorul naţionalei. E bine pentru că e important pentru naţională să vină (n.r. Cosmin Contra) să urmărească jucători, să-i urmărească şi la antrenamente”.

 

Afla mai multe despre: eric bicfalvifc uralrusiaastrachristoph daum 

viewscnt
Articole similare