Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dinamo a confirmat că s-a despărţit de un jucător important. Care este situaţia lui Nistor şi ce ofertă i-au făcut şefii clubului

EXCLUSIV | Dinamo a confirmat că s-a despărţit de un jucător important. Care este situaţia lui Nistor şi ce ofertă i-au făcut şefii clubului

Superliga

Comentarii

Alexandru David, preşedintele lui Dinamo, a confirmat că May Mahlangu s-a transferat la Ludogoreţ, dar promite că Dan Nistor nu va fi cedat la FCSB.

Update: ora 20:00 Dinamo anunţă transferul lui Mahlangu în Bulgaria

Este o perioadă foarte agitată la Dinamo. Clubul din Ştefan cel Mare l-a cedat la Ludogoreţ pe May Mahlangu - unul dintre cei mai buni mijlocaşi de la Dinamo. În acelaşi timp, Gigi Becali insistă pentru transferul lui Dan Nistor. Alexandru David spune însă că acest transfer nu se va face: ”În ceea ce priveşte pe May, da, transferul s-a făcut, este jucătorul lui Ludogoreţ. În ceea ce priveşte transferul lui Nistor, este o furtună într-un pahar cu apă declanşată de Gigi Becali”.

Preşedintele lui Dinamo susţine că n-a avut cum să împiedice plecarea lui May la Ludogoreţ, deoarece jucătorul se afla în ultimul an de contract şi a refuzat prelungirea. Însă, din informaţiile Telekom Sport, oferta de prelungire nu era deloc satisfăcătoare. Mahlangu câştiga lunar 7.000 de euro la Dinamo, iar clubul i-a propus prelungirea pe un salariu de 8.000 de euro, lucru refuzat de jucător:

”Mahlangu este un jucător care era în ultimul an de contract cu Dinamo, i s-a făcut o ofertă de prelungire. Şi acesta este un lucru foarte important pe care trebui să-l ştiţi de aici încolo, orice jucător care aflat în ultimul an de contract cu Dinamo, pe care clubul doreşte să-i prelungească înţelegerea şi clubul nu reuşeşte să ajungă la un consens, este de vânzare. Nu vrem să repetăm greşelile pe care le-am făcut, spre exemplu, cu Adam Nemec, care, în loc să ne ajute să ajunge în play-off, ne ”ajutat” să intrăm în play-out, pentru că era mai preocupat să-şi protejeze picioarele pentru noul contract.

A mai avut şi situaţia lui Gnohere, când în toamnă am avut o ofertă de un milion de euro, fiind vorba despre FCSB şi fiind vorba tot aşa, de un jucător aflat în ultimul an de contract, nu am vrut să dăm curs acelei oferte. Jucătorul, vrăjit de oferta care i se făcuse, deşi nu era normal să i se facă în acea perioadă, a aşteptat să intre în ultimele şase luni. Ori nu puteam să ţinem un jucător, având meciuri cu FCSB în play-off, pe vremea aceea, a plecat pe 200.000 de euro. De aceea nu vrem să mai repetem aceleaşi greşeli”
, a mai spus Alexandru David pentru Telekom Sport.

Oficialul lui Dinamo susţine că Dan Nistor mai are contract încă doi ani, deci clubul nu se simte forţat să-l vândă. Mai mult, i s-a propus prelungirea contractului. Din nou, termenii nu sunt foarte atractivi pentru jucător. Din informaţiile Telekom Sport, Nistor câştigă acum 10.000 de euro pe lună. Şefii lui Dinamo i-au propus însă prelungirea contractului pe acelaşi salariu, dar Alexandru David mizează şi pe sentimentele pe care Nistor pe are pentru club:

”În ceea ce-l priveşte pe Dan Nistor, el mai are contract doi ani de zile cu noi. Situaţiile nu sunt simulare. Dan Nistor este un jucător esenţial pentru Dinamo, este căpitanul lui Dinamo. Tocmai că dorim să-l păstrăm şi după ce doi ani suntem în discuţii pentru prelungirea contractului. Evident că nu este uşor să ţii piept unor oameni cu forţă financiară, dereglează un pic şi discuţiile, dar, mai mult decât atât. Eu zic că domnul Becali a făcut un joc care nu ştiu cât îi face cinste în momentul de faţă, pentru că a primit răspunsul instant de la domnul Negoiţă, în care i-a zis că nu se pune problema de aşa ceva. Ori să ieşi după aia, la 24 de ore şi să arunci povestea asta în piaţă tocmai pentru a creea valuri şi a strica atmosfera, sunt lucruri pe care domnul Becali văd că s-a specializat.

Dacă jucătorul nu-şi doreşte sub nicio formă să mai rămână şi este în ultimul an de contract, evident că ne facem şi noi calcule dacă să continuăm până la finalul contractului sau vedem ce oferte are şi îl cedăm.

Eu cred, în primul rând, că Nistor este dinamovist 100% şi nu se gândeşte doar la bani. Dan Nistor nu pleacă de la Dinamo. Eu am mai spus acest lucru, dacă Gigi Becali oferă 3 milioane de euro pe Mitriţă, de ce să ofere doar 500.000 de euro pe Nistor? El vrea să vândă cu 15-20 de milioane de euro un jucător, nu se poate să dea 500.000 de euro”,
a declarat Alexandru David pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: alexandru davidfcsbliga 1dinamodan nistormay 

viewscnt
Articole similare