Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Dinamo IBERIC: "Eu cred că se face. Vor plăti şi banii de licenţă!" Speranţe mari pentru fanii "câinilor": "Nu am nicio problemă, cum să nu vin?"

EXCLUSIV Dinamo IBERIC: "Eu cred că se face. Vor plăti şi banii de licenţă!" Speranţe mari pentru fanii "câinilor": "Nu am nicio problemă, cum să nu vin?"

Dinamo București

Comentarii

Ioan Andone a discutat în exclusivitate cu Telekom Sport despre ceea ce poate fi preluarea clubului Dinamo Bucureşti de către un fond de investiţii din Spania.

Un fond de investiţii din Spania a făcut o ofertă concretă pentru cumpărarea lui Dinamo şi a oferit inclusiv garanţii pentru achitarea datoriilor de aproximativ patru milioane de euro. Surse Telekom Sport susţin că oferta a fost trimisă miercurea trecută, după ce avocaţii fondului de investiţii au analizat timp de două săptămâni documentele clubului Dinamo.

Pentru Telekom Sport, Ioan Andone a confirmat discuţiile cu spanioli şi a dezvăluit mai multe detalii de la negocieri: "Toată povestea începe de la jumătatea lunii februarie, când am fost la un meci la Madrid, la Atletico - Liverpool. Am cunoscut pe cineva, discuţii despre fotbal, că vrea să cumpere o echipă de divizia B din Spania şi de aici a plecat. De Dinamo aţi auzit? Auziseră, dar nu au fost niciodată în România. De aici a plecat totul, urmând ca acum trei săptămâni m-au rugat să îi pun în legătură cu cineva de la Dinamo.  I-am pus în legătură, s-au dat acte, s-au făcut ceva oferte, mici sau mari, nu ştiu cum s-au făcut. În momentul în care au început să aprofundeze actele au început să mă mai întrebe de una de alta şi m-au întrebat dacă mă alătur lor în proiect. Domne, la Dinamo puteţi face treabă, nu vă gândiţi la bani. Trebuie să aduceţi Dinamo cum a fost şi înainte, cu cupe europene, cu suporterii aproape" a mărturisit Andone, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Herminio Menendez (foto sus) este acţionar şi reprezentantul fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame. În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. Andone dă recomandări bune pentru omul de afaceri spanioli care ar putea prelua şi conduce ulterior clubul Dinamo. El spune că acesta cunoaşte foarte bine fenomenul şi ştie ce înseamnă să conduci un club de fotbal profesionist: "Oamenii s-au gândit la bani, au zis domne ce investiţii, le-am spus cât e bugetul lui Dinamo, l-au şi văzut în ultimii ani, pentru că Dinamo a trimis bilanţuri. Ar fi extraordinar să iasă şi să atragă în acest proiect cele două asociaţii de suporteri. Chiar îl cunosc pe Herminio, de vreo 10 ani, e un tip care a lucrat în fotbal în Spania, cunoaşte ce înseamnă să conduci un club, să îl faci profesionist şi la rezultate, nu numai la consum de bani" a mai spus unul dintre cei mai mari jucători din istoria clubului Dinamo.

Întrebat ce şanse dă tranzacţiei să se încheie favorabil, Ioan Andone a măturisit: "Sunt optimist, cred că se poate face". Apoi a completat: "Fără o sumă de ordinul zecilor de milioane de euro nu faci nimic. Sunt datorii, tu cumperi pe un leu, dar cumperi datoriile. Mi-au propus să devin preşedinte, pentru că am colaborat, le-am dat toate datele, i-am pus în legătură. Nu am nicio problemă, cum să nu vin? Din ce cunosc eu, va achita şi banii pentru licenţă" a mai spus Ioan Andone, în exclusivitate la Telekom Sport.

Nicolae Stanciu, "un exemplu"


Unul dintre simbolurile clubului Dinamo, Ioan Andone a lăudat iniţiativa lui Nicolae Stanciu. Internaţionalul român a donat din proprie iniţiativă bani pentru programul "Doar Dinamo Bucureşti", în ciuda faptului că a jucat pentru marea rivală: "A dat un exemplu, bravo lui! Dacă ar fi fost Steaua şi cineva apela la mine, eu nu aş fi făcut? Făceam un gest pentru fotbal." a spus şi Ioan Andone.

Afla mai multe despre: ioan andonehermino menendez 

viewscnt
Articole similare