Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Doi foşti antrenori în "Ştefan cel Mare", în vârful listei din care se va alege înlocuitorul lui Neagoe. Există şi o variantă surpriză

EXCLUSIV | Doi foşti antrenori în "Ştefan cel Mare", în vârful listei din care se va alege înlocuitorul lui Neagoe. Există şi o variantă surpriză

Dinamo București

Comentarii

Dinamo are start de un sezon de coşmar, a pierdut ambele meciuri din Liga 1, nu a marcat niciun gol şi a încasat şapte. La acestea se adaugă şi problema cu Eugen Neagoe, care a suferit un infarct în timpul partidei cu U Craiova, astfel că luni, şefii din "Ştefan cel Mare" s-au întâlnit pentru a stabili înlocuitorul său pe banca tehnică.

După o şedinţă între manager-ul general Florin Prunea şi team manager-ul Ionel Dănciulescu, la care a fost prezent şi fostul preşedinte Alexandru David, au fost stabilite două ţinte principale pentru banca lui Dinamo, din moment ce Eugen Neagoe va fi forţat să ia o pauză. 

Din informaţiile Telekom Sport, cei doi antrenori care se află în vârful listei încropite de Prunea şi Dănciulescu sunt Dario Bonetti şi Liviu Ciobotariu. Există însă şi o a treia variantă. 

Bonetti, în vârstă de 57 de ani, a câştigat două trofee cu Dinamo: Cupa României în sezonul 2011-2012 şi Supercupa un an mai târziu. Pe lângă cele două mandate la Dinamo, în 2009 şi 2012, a mai antrenat o scurtă perioadă, în 2016, şi la ASA Târgu Mureş. Avantajul italianului, care a jucat pentru echipe uriaşe ca AS Roma, AC Milan sau Juventus Torino, este iubirea necondiţionată pe care i-o poartă fanii. Nu de puţine ori fanii dinamovişti i-au cerut lui Bonetti să se întoarcă în "Ştefan cel Mare", iar suporterii ar aprecia enorm eventuala întoarcere a tehnicianului într-un asemenea moment. Problema lui Bonetti este că experienţa la Târgu Mureş a fost şi ultima, aşadar el nu a mai antrenat de trei ani de zile. 

Cealaltă variantă, Liviu Ciobotariu (48 de ani), cel care a fost foarte aproape să ia titlul cu Târgu Mureş. Ciobotariu, fotbalist la Dinamo între 1998-2000 şi 2004-2005, a lăsat-o la finalul sezonului trecut pe FC Botoşani pentru a antrena naţionala Libanului, acolo unde se simte foarte bine şi nu ar vrea să revină în ţară. În cazul în care ar accepta oferta "câinilor", ar fi al doilea mandat ca antrenor al lui Ciobotariu la Dinamo, acolo unde ar putea să îşi antreneze fiul. El a mai stat pe banca "câinilor" şi în sezonul 2011-2012. 

SURPRIZA ITALIANĂ 

Surpriza ar putea fi reprezentată de Devis Mangia (46 de ani), antrenor la care oficialii dinamovişti se gândesc cu siguranţă, dar care ar fi şi mai greu de adus la Dinamo în situaţia actuală. Italianul a fost dat afară cu doar câteva etape înainte de finalul campionatului de la Craiova, dar nu duce lipsă de ofertă. La începutul lunii, presa din Italia scria că Mangia s-a înţeles cu formaţia de Serie B Trapani Calcio, însă în cele din urmă pe banca divizionarei secunde a ajuns Francesco Baldini.

Momentan, lotul lui Dinamo este condus de secunzii lui Eugen Neagoe. 

Afla mai multe despre: dinamobonetticiobotariu 

viewscnt
Articole similare