Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dorinel Munteanu ştie de ce nu reuşesc fotbaliştii români în afară: "Ei iau totul în calcul când trebuie să cumpere un jucător"

EXCLUSIV | Dorinel Munteanu ştie de ce nu reuşesc fotbaliştii români în afară: "Ei iau totul în calcul când trebuie să cumpere un jucător"

Bundesliga

Comentarii

Dorinel Munteanu a jucat o lungă perioadă de timp în Bundesliga şi ştie de ce jucătorii români, cu mici excepţii, nu reuşesc în campionatele de top ale Europei.

În viziunea lui Dorinel Munteanu, pentru a reuşi într-un campionat de top îţi trebuie şi altceva în afară de valoare: "Jucătorii români nu putem să spunem că nu au calităţi, dar pe lângă aceste calităţi, trebuie să aibă şi altceva ca să fie buni pentru Bundesliga, pentru Spania sau Anglia. Din nefericire, nu cred că e un jucător care să se ridice din acest punct de vedere la nivelul primelor cinci, şase campionate.

Noi avem calitatea tehnică, dar ai nevoie de atitudine, de... sunt mulţi factori care fac un jucător complet. Trebuie să îţi doreşti foarte mult, să ai un comportament ireproşabil... Cel puţin dacă te duci în Bundesliga, dumneavoastră credeţi că scouterii de acolo nu se uită în campionatul intern? Dar citind în presă, văzând ce fac jucătorii români.... spun la general, că poate sunt şi unii jucători serioşi, ei iau totul în calcul când vor să cumpere un jucător", a declarat Dorinel Munteanu în emisiunea Sport Report de la Telekom Sport. 

În Liga 1 există patroni ca Gigi Becali care speră să îşi vândă "diamentele" pe zeci de milioane de euro, dar Munteanu nu crede că un fotbalist român va putea pleca pe sume atât de mari, cel puţin nu în Germania. 

"Nu cred că în Germania, la ora actuală, nu există un club care să poată să plătească pentru un jucător care să se potrivească acolo, 10 milioane. Vedeţi că orice echipă, şi nu mă refer la Bayern, Dortmund sau Leverkusen, care au foarte mulţi bani, mă refer şi la echipele din partea a doua a clasamentului, au potenţialul să plătească 10 milioane. Dar nivelul jucătorilor nu coincide cu pretenţiile Bundesligii", a mai spus Munteanu. 

Dorinel Munteanu a plecat în 1993 de la Dinamo la Cercle Brugge, în Belgia, pentru care a evoluat două sezoane. Din 1995 până în 2003, cel mai selecţionat jucător român din toate timpurile a îmbrăcat tricoul celor de la FC Koln şi Wolfsburg. 

Afla mai multe despre: dorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare