Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Drama din Italia, de la faţa locului. INTERVIU | "Poliţia se chinuie să ţină lumea în case" Când s-ar putea relua Serie A

EXCLUSIV | Drama din Italia, de la faţa locului. INTERVIU | "Poliţia se chinuie să ţină lumea în case" Când s-ar putea relua Serie Agalerie foto

Special

Comentarii

Situaţia în Italia este una critică de la zi la zi. Este a doua ţară privind numărul de oameni infectaţi cu virusul COVID-19, după China, iar fiecare om rămas pe tărâm italian suferă o dramă. Doi dintre cei mai promiţători jurnalişti din Italia, au explicat situaţia în exclusvitate pentru Telekom Sport.

Situaţia în Italia este una critică de la zi la zi. Este a doua ţară privind numărul de oameni infectaţi cu virusul COVID-19, după China, iar fiecare om rămas pe tărâm italian suferă o dramă. Doi dintre cei mai promiţători jurnalişti din Italia, Francesco Gottardi şi Matteo Pascucci au explicat situaţia în exclusvitate pentru Telekom Sport.

Francesco Gottardi: "Niciodată, Venezia nu a fost atât de goală!"

Salut, Francesco. În ce oraş te afli acum? Pentru că ştiu că tu călătoreşti mult în Italia, aproape săptămână de săptămână.

Salut, Mihai. Sunt acasă, la Veneţia. Am fost obligat să rămân acasă din cauza acestei situaţii foarte grave. Ce pot să spun este că situaţia este critică. Sunt multe restricţii. Trebuie să semnezi acte pentru a ieşi seara în oraş, în plină zi nu ai voie să te plimbi, supermaketurile au un program scurt de lucru, undeva până la 4 ore. Am vorbit cu mai mulţi vecini, mult mai în vârstă decât mine şi toţi mi-au spus că nu au mai văzut niciodată Veneţia atât de goală. Eram obişnuit să ies şi să ma plimb într-o aglomeraţie, dar acum nu mai e nici un turist, iar oamenii care locuiesc aici ies maxim 2 ore pe zi din casă.

Ce se mai aude de Serie A? Când ar putea fi reluată? E o şansă să vedem fotbal din mai?
E greu de spus o dată fixă. Cert este că din ce informaţii deţin se caută tot felul de metode pentru terminarea campionatului. Cu mai puţine meciuri, cu un sistem play-off poate, însă Serie A trebuie să se mai joace pentru că altfel se vor pierde foarte mulţi bani, dacă nu se vor mai disputa partide. Prioritar este un sistem cu măcar încă 4 etape.

În perioada aceasta din Italia se discută anumite transferuri pentru vară? Există negocieri cu jucători?
Evident că există discuţii din ce ştim noi. Însă toate sunt doar despre jucători care vor deveni liberi de contract în vară. Deocamdată nimic despre un posibil transfer fabulos ca sumă de bani. Luka Modric poate fi un nume interesant pentru cluburile mari de aici. Ideea de transferuri dincolo de ce înseamnă problema COVID-19 în Italia este şi despre locurile pe care le vor ocupa echipele la final de sezon. De exemplu AS Roma cu siguranţă va investi mai mulţi bani dacă ar termina pe 4 şi ar merge în Champions League, decât dacă ar termina pe locul 5. Ce pot să îţi spun sigur e că la Napoli urmează nişte schimbări interesante în vară. Se vor axa pe multe transferuri de jucători tineri şi vor încerca să obţină bani mulţi pe jucătorii experimentaţi.

Matteo Pascucci: "Totul e grav! Poliţia se chinuie să ţină lumea în case!"

Salut, Matteo. Cum e situaţia în San Marino şi cum era ultima dată în Bologna, până să pleci acasă?
Mihai, situaţia în San Marino este una gravă. Deşi suntem un stat mic, aproape zi de zi o persoană moare după ce a fost infectată cu corona virus. Încercăm să respectăm ce ni se spune şi să stăm în casă. La Bologna ultima dată am fost acum 3 săptămâni. Stuaţia era agitată încă de atunci, dar acum e totul foarte grav. E păcat pentru că din ce înţeleg lumea încă iese mult pe stradă în Bologna. Poliţia se chinuie încerând să ţină lumea în case.

Ce se întâmplă cu fotbalul din San Marino? Dar la Tre Penne?
Campionatul se va relua cel mai probabil când va reîncepe fotbalul şi în Italia. La Noi la Tre Penne ca în toată lumea, jucătorii nu au voie să iasp din casă, aşa că li s-a dat un program de nutriţie şi pregătire fizică pe cât posibilă pe care să îl respecte de acasă.

material de Mihai Dolinschi

 Galerie foto

Afla mai multe despre: francesco gottardimatteo pascucci 

viewscnt
Articole similare