Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Duckadam, fabulos. Care a fost prima lui maşină: ”Până atunci, mă duceam la antrenamentele Stelei cu bicicleta soacrei!” :)

EXCLUSIV | Duckadam, fabulos. Care a fost prima lui maşină: ”Până atunci, mă duceam la antrenamentele Stelei cu bicicleta soacrei!” :)

Special

Comentarii

Donald Tusk, preşedintele Consiliului Europei, a declarat la Bucureşti că prima maşină a familiei a fost o Dacia 1300, în timp ce fiul socrului său conduce acum un model Dacia Duster. Helmuth Duckadam îşi aduce amuzant aminte că în anii '80 nu deţinea vreun automobil, deşi era jucător la Steaua.

Donald Tusk a susţinut un discurs impresionant la ceremonia în care România a preluat preşedinţia Consiliului Europei. Printre altele, Tusk a declarat că prima maşină a familie a fost o Dacia 1300: "În familia mea, prima maşină a fost dacia 1300 a socrului meu. Întâmplarea face că fiul socrului meu conduce astăzi o Dacia Duster", a spus preşedintele Consiliului Europei.

Duckadam spune însă că acel model de automobil era un lux chiar şi pentru polonezi, iar el nu şi-a permis să-şi cumpere maşină până când nu a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Până în acel moment, merge la antrenamente cu... bicicleta soacrei:

”În anii '80 nu am avut nicio maşină. Prima maşină a fost acel ARO primit din stocul Armatei, după finala de la Sevilla, iar până atunci mă plimbam cu bicicleta. Sau mergeam la antrenament cu bicicleta soacrei mele, cu tramvaiul, cu troleul 84 şi aşa mai departe. Nu, nu am avut maşină. De asta, când am auzit acest discurs şi am înţeles că a avut o maşină Dacia 1300... În acea perioadă, chiar şi pentru Polonia, Dacia 1300 era o maşină foarte elegantă.

Eh, acel ARO l-am vândut cu toţii. Toţi am vândut acel ARO, pentru că, deşi era o maşină foarte veche, pentru că nu a fost o maşină nouă, era foarte căutată atunci, în România, pentru că avea tracţiune 4x4 şi cei care se ocupau cu crescutul oilor aveau nevoie de asemenea maşini. Un preţ foarte bun. Da, am cerut 220.000 de lei, erau foarte scumpe acele maşini. Făcea cât trei Dacii, dar, făcând actele la Bucureşti, a trebuit să îl dau cu 200.000, deoarece consuma mai mult ulei decât motorină”, a declarat Duckadam pentru Telekom Sport.

Legendarul portar al Stelei a fost pomenit în discursul ţinut de Donald Tusk la Ateneul Român: ”Românii să apere libertatea cum a apărat Duckadam cele patru penalty-uri în '86”.


 

Afla mai multe despre: helmuth duckadamdonald tuskconsiliul europeidacia 1300aro 

viewscnt
Articole similare