Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dumitru Dumitriu, despre posibila numire a lui Adrian Mutu la naţionala U21: "Să ne gândim că poate fi o lovitură ca şi cu Mirel"

EXCLUSIV | Dumitru Dumitriu, despre posibila numire a lui Adrian Mutu la naţionala U21: "Să ne gândim că poate fi o lovitură ca şi cu Mirel"
Comentarii

Dumitru Dumitriu, membru în Comisia Tehnică a FRF, a vorbit despre postul de selecţioner al naţionalei U21 a României. Printre numele aflate pe lista FRF se numără Adrian Mutu sau Cristian Chivu, dar primul are cele mai mari şanse să fiu instalat în lotul lui Mirel Rădoi.

Dumitru Dumitriu, despre noul selecţioner U21

  • 2 e locul ocupat de România U21 în grupa H din preliminariile Campionatului Europan, cu 10 puncte, cu cinci mai puţine decât liderul Danemarca. 

"E o problemă, nu ştiu dacă Federaţia poate să zică 'X' şi clubul să zică să plece. Nu e aşa! Noi căutăm antrenorii buni, foarte buni şi cel mai bun pentru această acţiune, extrem de delicată ca şi a lui Rădoi, noroc că cel care vine are şi puncte, are şi nucleu de echipă. Trebuie să fie unul care să nu greşească, să-şi asume în totalitate şi să nu plece de la echipă cu scandal, cu probleme, cu reproşuri. Nu e o treabă simplă! Înainte se îmbulzeau să ajungă la naţională, erau fel şi fel de intervenţii.   

Noi trebuie să-l propunem cu adevărat pe cel mai bun pentru treaba asta şi pentru viitor. Conducătorii, în mijlocul campionatului, între tur şi retur, nu vor să renunţe la ei, chiar dacă pentru x este o problemă pozitivă", a declarat membrul din Comisia Tehnică a FRF pentru Telekom Sport. 

Adrian Mutu, favorit să preia rolul de selecţioner la U21

Antrenorul echipei secunde a lui Al Wahda, Adrian Mutu, are şanse mari pentru a ajunge selecţioner al României U21, datorită calităţilor pe care le-a arătat de-a lungul carierei. Acestea nu au trecut neobservate, iar Dumitru Dumitriu a vorbit despre posibila numire a "Briliantului": "Nu numai la naţională, ci la toate echipele la care a fost, a fost în primii trei jucători şi asta e foarte important. S-ar putea întâmpla ca noi, care ne gândim la treaba asta, să ne gândim că poate fi o lovitură ca şi cu Mirel. Cred că de aia ne gândim la Mutu. Are o experienţă deosebită, nu mai spun cu ce jucători a lucrat, ce coechipieri, în ce campionate a jucat. L-am văzut şi la cursuri prezent şi activ, cred că ar fi o alegere bună. E important el să fie cu adevărat hotărât, să se implice total şi să dea o garanţie. Măcar verbală la început şi apoi faptică. Trebuie să se califice.  

Nu e greu să găsim un antrenor la tineret. Trebuie să găsim un antrenor care să aibă acea capacitate, să cunoască tot ce înseamnă tineretul din România şi pe cei care joacă în străinătate, trebuie să se consulte şi cu Mirel. Mirel a spus că indiferent ce se întâmplă în viitorul lui ca antrenor la echipa naţională, el vrea să meargă la Olimpiadă cu tineretul.  E foarte important ca acel viitor antrenor să aibă o gândire apropiată de a lui Mirel, să accepte dialogul, nu să fie el dictatorul şi celălalt executant, dar dacă aş fi tânăr, mi-ar conveni o astfel de relaţie", a adăugat Dumitru Dumitriu. 

Afla mai multe despre: adrian mutuadrian mutu romania u21adrian mutu selectioner 

viewscnt
Articole similare