Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "E total greşit să avem îndoieli în privinţa lui!". Mirel Rădoi e apărat de un fost rival. Naţionala trebuie să-şi dea reset după meciurile cu Islanda şi Norvegia

EXCLUSIV | "E total greşit să avem îndoieli în privinţa lui!". Mirel Rădoi e apărat de un fost rival. Naţionala trebuie să-şi dea reset după meciurile cu Islanda şi Norvegia

Echipa națională

Comentarii

Vasile Maftei (39 de ani), secund lui Bogdan Andone la Astra şi fost fotbalist cu selecţii în naţionala României, îl apără pe Mirel Rădoi, rivalul său tradiţional de pe vremea când ambii erau jucători, de valul de critici care s-a abătut asupra selecţionerului după înfrângerile cu Islanda şi Norvegia. Fostul fundaş spune că e total greşit să avem îndoieli asupra lui Rădoi în momentul de faţă.

România a pierdut cu Islanda (1-2) şi Norvegia (0-4) şi a ratat şansa prezenţei la Euro 2020, turneu final la care Bucureştiul e gazdă, iar entuziasmul de după victoria din Austria (3-2) s-a disipat rapid. A venit un val de critici asupra selecţionerului pentru ultimele două rezultate, însă Vasile Maftei e de părere că acesta este neîntemeiat.

Maftei crede că România nu poate avea rezultatele şi să şi implementeze cât mai mulţi jucători de la U21 care au reuşit performanţa de istorică de anul trecut, calificarea în semifinalele Euro 2019 U21. De asemenea, fostul fundaş dreapta, campion cu Rapid şi CFR Cluj, a spus că Norvegia este peste România în momentul de faţă, fotbalistic, şi a vorbit şi despre partida cu Islanda.

"Speranţe trebuie să avem indiferent de rezultatele care sunt. E clar, am mai spus şi am vorbit şi cu alţi colegi, toţi au început să aibă îndoieli în privinţa antrenorului şi aici mă refer la Mirel, ceea ce e total greşit. Acele două meciuri au dat speranţe şi toată lumea a avut aşteptări, dar să nu uităm că de data asta am întâlnit o echipă, Islanda, care avea foarte multă experienţă. E clar că nu sunt rezultate în momentul de faţă pentru că nu putem să avem şi rezultate, să aducem şi cât mai mulţi jucători din acea generaţie. Nu trebuie să punem accent pe rezultate în momentul de faţă pentru că nu avem de unde, să fim sinceri. Jucătorii noştri nu joacă în nişte campionate puternice, la echipe puternice din Europa, sunt jucători care joacă în estul Europei, în Turcia, Cehia.

(n.r. - despre meciul cu Islanda) Am avut aşteptări foarte mari. Nu putem acum să dăm vina pe jucători că nu au vrut. Poate au fost momente în joc când au simţit că pot şi s-a schimbat ceva.

(n.r. - despre meciul cu Norvegia) Valoric sunt peste ce avem noi în momentul de faţă. Noi încercăm să scoatem în evidenţă nişte jucători care fac nişte lucruri foarte bune în campionatul nostru dar să nu uităm că şi campionatul nostru e un campionat care nu mai sperie pe nimeni în Europa", a spus Vasile Maftei, pentru Telekom Sport.

În ceea ce priveşte declaraţiile făcute de Mirel Rădoi după înfrângerea din Norvegia, Maftei consideră că toate vorbele au fost spuse la cald. Totuşi, consideră că Norvegia a fost mult peste noi în partida de la Oslo. "A fost o declaraţie la cald, era şi el supărat, nu se aştepta la o asemernea diferenţă de scor şi de valoare, că până la urmă a fost  diferenţă şi în joc, noi nu am contat la meciul cu Norvegia. Cred că a pregătit meciul bine, jucătorii uşor, uşor ar cam trebui să uite ce s-a întâmplat la cele două meciuri, avem în faţă un adversar pe care l-am bătut la el acasă", a mai spus Vasile Maftei.



În octombrie, naţionala României a pierdut cu Islanda (1-2) şi Norvegia (0-4), iar miercuri, 14 octombrie, de la 21:45, urmează meciul retur cu Austria, din grupa de Liga Naţiunilor, care se va juca la Ploieşti şi va putea fi urmărit pe www.telekomsport.ro în format LIVE BLOG.

Afla mai multe despre: vasile mafteimirel radoiechipa nationala 

viewscnt
Articole similare