Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Edi Iordănescu, sfat esenţial pentru Mihai Teja: "Spun sincer: dacă va reuşi asta, va face performanţă!"

EXCLUSIV | Edi Iordănescu, sfat esenţial pentru Mihai Teja: "Spun sincer: dacă va reuşi asta, va face performanţă!"

Fotbal intern

Comentarii

Edward Iordănescu are mare încredere în noul antrenor al FCSB-ului, Mihai Teja, şi îi dă un sfat esenţial tânărului tehnician: să-l "câştige" de partea sa pe directorul sportiv al vicecampioanei, Mihai Stoica.

"Eu cred că FCSB a făcut o alegere bună. Mihai Teja e un antrenor cu pasiune, un antrenor devotat, un antrenor care munceşte şi are experienţa ca să gestioneze ce se întâmplă la FCSB, mai ales că a trecut şi pe la Dinamo. Dacă îl va câştiga pe Mihai Stoica de partea lui, eu cred că va face performanţă. Spun sincer. Însă asta este o realitate. Nu mai are aceleaşi poziţii, dar asta nu înseamnă că nu are un rol foarte complex. MM Stoica are trecere şi la jucători, pentru că cu patronul clubului va vorbi. Sunt alte persoane cu care lucrează. Sunt sigur că Mihai ştie ce are de făcut. A fost şi antrenor secund şi ştie exact cum stau lucrurile.

E un antrenor tânăr. Jucătorii îi câştigi prin personalitate. Mai mult decât atât, îi câştigi prin calitatea ta profesională şi umană. Dacă jucătorii simt asta, ei se aliniază. Creezi un mediu de disciplină, de seriozitate. Atunci nu ai cum să nu te impui în faţa grupului. Eu îl susţin prieteneşte şi sper să reuşească", a declarat Edi Iordănescu, la Telekom Sport.

Edi Iordănescu a recunoscut că a discutat cu Becali posibilitatea de o pregăti pe FCSB.

"Din punctul meu de vedere, nu pot să vorbesc despre o ofertă. A fost o discuţie, însă nu a fost nici prima, nu a fost nici ultima. Am mai vorbit după acea discuţie. Am vorbit în continuare şi despre club, mi-a cerut părerea şi despre nişte jucători cu care eu am lucrat, am vorbit şi lucruri extrafotbalistice. A fost o discuţie mai complexă.

Ştiam despre planurile pe care le are, mi-a spus şi despre ceilalţi doi antrenori cu care a vorbit. Eu nu am fost la nicio întâlnire. Din punctul meu de vedere, eu sunt deschis la discuţie cu absolut oricine. Dar de aici până la o negociere... Negociere pentru mine înseamnă altceva, să te aşezi la masă, să vorbeşti despre proiect, să trasezi nişte obiective, să îţi fie susţinute cu anumite condiţii, să existe o strategie, să îţi asumi obiectivele respective... Nu s-a pus problema de aşa ceva.

Din punctul meu de vedere, o negociere nu se face pe telefon. A fost doar o discuţie telefonică. E adevărat că m-a prins şi într-un moment destul de dificil, pentru că am avut un eveniment puţin nefericit în familie. Deci nu ştiu ce a... Nu am apucat să văd, în perioada respectivă chiar am fost focusat pe acest eveniment nefericit şi nu am apucat să văd ce s-a scris în presă, nu am văzut exact ce a spus patronul clubului. Eu spun că ne cunoaştem foarte bine unul pe celălalt, dânsul mă ştie cum sunt ca antrenor şi ca om, aşa că restul au fost speculaţii. Probabil că mă apreciază, ştiu asta de foarte mult timp, dar una e una şi alta e alta", a mai spus Edi Iordănescu.

La un an şi jumătate de la preluarea echipei, Nicolae Dică a fost obligat de Gigi Becali să demisoneze de la FCSB după ce echipa sa a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu 2-0, de CFR Cluj, în etapa a 21-a a Ligii 1. Clujenii au încheiat 2018 pe primul loc în clasament, cu un avans de şase puncte faţă de rivala FCSB.

Becali s-a reorientat către Mihai Teja (40 de ani), care le-a mai pregătit până acum pe U Cluj, România U21, Dinamo, Pandurii şi Gaz Metan. Pe lângă Teja şi Edi Iordănescu, pe lista lui Becali s-a aflat şi Dan Alexa.

Afla mai multe despre: tejaediliga 1 

viewscnt
Articole similare