Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | El este fotbalistul din Liga 1 care se crede capabil să joace lângă Neymar şi Mbappe la PSG! "Atuul meu e mentalitatea"

EXCLUSIV | El este fotbalistul din Liga 1 care se crede capabil să joace lângă Neymar şi Mbappe la PSG! "Atuul meu e mentalitatea"galerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Mijlocaşul echipei FC Botoşani, Hervin Ongenda (23 de ani), ajuns în Liga 1 ca o mare vedetă după ce a jucat la Paris Saint-Germain, a vorbit despre clubul la care a crescut şi a dezvăluit motivul din cauza căruia campioana Franţei nu are succes şi în fazele superioare din Liga Campionilor.

"Cred că mentalitatea este problema. În urmă cu doi ani, împotriva Barcelonei, au câştigat cu 4-0 (n.r. PSG a pierdut returul cu 1-6 şi a fost eliminată din optimile UCL) Nu poţi să joci aşa. Câştigi cu 4-0, mergi cu acest avantaj la Barcelona... Nu poţi juca aşa cum au jucat atunci. Dacă pierzi cu 0-1, 0-2 sau chiar 0-3 nu este nicio problemă, pentru că vorbim de Barcelona. Dar să iei şase goluri este imposibil după părerea mea. Cred că e vorba doar despre mentalitate, nu de faptul că a jucat Barcelona bine. Pentru că da, Barcelona a jucat bine, dar mentalitatea a fost problema", a explicat Ongenda, pentru Telekom Sport.

"Cu mentalitatea ta de acum ai putea juca la PSG?", a fost întrebat apoi mijlocaşul francez. "Da!", a fost răspunsul oferit fără ezitare de Ongenda, care a mărturisit că în ultimii ani mentalitatea lui s-a schimbat.

Ongenda a recunoscut apoi că a făcut greşeli de-a lungul carierei sale: "Nu am făcut greşeli mari, dar am făcut. Şi m-am schimbat, pentru că dacă nu mă schimbam însemna că sunt un prost. Iar eu nu sunt prost".

Hervin Ongenda a crescut la academia lui Paris Saint-Germain şi a adunat 16 meciuri, două goluri şi trei assist-uri în tricoul echipei de seniori a clubului, acolo unde a jucat alături de fotbalişti precum Zlatan Ibrahimovic, Angel Di Maria sau Edinson Cavani.

Până să ajungă la Botoşani, echipă la care a strâns 20 de prezenţe, trei goluri şi trei pase decisive până acum, francezul a mai evoluat la Bastia, Zwolle şi Real Murcia.

7 trofee a cucerit Ongenda cu PSG

550.000 de euro este cota francezului, conform Transfermarkt.de

Afla mai multe despre: ongenda 

viewscnt
Articole similare