Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | ”El va fi cel care va face primul pas afară pe o sumă importantă”. Fotbalistul român care l-a impresionat pe Iosif Rotariu

EXCLUSIV | ”El va fi cel care va face primul pas afară pe o sumă importantă”. Fotbalistul român care l-a impresionat pe Iosif Rotariu
Comentarii

Iosif Rotariu a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport despre echipa naţională a României, dar şi despre tinerii fotbalişti care pot exploda în perioada următoare.

Rotariu a debutat în echipa naţională în 1988 şi a strâns 21 de selecţii la prima reprezentativă. De-alungul carierei sale el a evoluat pentru echipe precum Politehnica Timişoara, Steaua Bucureşti sau Galatasaray Istanbul. Şi-a trecut în palmares 10 trofee, printre care şi două pe tărâm turcesc. Totodată, Rotariu face parte din echipa Stelei care a jucat finala Cupei Campionilor Europeni în mai 1989.

Fostul mare internaţional român îl apără pe selecţionerul României şi consideră că misiunea sa este una extrem de dificilă, din cauza ariei reduse de selecţie: ”Cosmin Contra are o arie destul de mică de selecţie. Sunt jucători care nu prea joacă la cluburile din străinătate, iar campionatul intern are un nivel valoric nu atât de ridicat încât să zici că mergi în Suedia sau Norvegia şi să domini adversarii” a declarat Iosif Rotariu pentru Telekom Sport.

În România, există însă şi jucători care l-au impresionat pe Rotariu. Unul dintre ei este considerat un mare pariu pentru viitorul fotbalului românesc, chiar dacă ”Roti” recunoaşte că nu se aşteaptă ca românii să se mai transfere pe sume foarte mari în străinătate: ”Sunt sceptic în privinţa acestor lucruri, de a pleca pe sume mari, pentru că în ultima perioadă de timp, jucătorii români care au plecat afară în străinătate nu prea au jucat şi ăsta este un criteriu foarte important. Dacă vor confirma acum la turneul final al campionatului de tineret, poate unul sau doi să plece pe o sumă destul de mare, dar nu foarte mare, cum se speculează.Pentru că cota ţi-o faci doar la echipa naţională sau jucând în cupele europene. Dintre jucătorii tineri, care cred că va ajunge, e Ianis Hagi. E jucătorul care aduce ceva în plus faţă de ceilalţi jucători din campionatul intern.E un jucător intensiv, care s-a maturizat în Italia, la Fiorentina, care acum a început să acumuleze şi multă experienţă la Viitorul. E un jucător cu personalitate, care îşi asumă multe riscuri, practic e ca un lider la o echipă care a intrat în play off. Eu cred că el va fi cel care va face primul pas afară pe o sumă destul de importantă” a mărturisit Iosif Rotariu, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: iosif rotariuianis hagi 

viewscnt
Articole similare