Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Elisabeta Lipă salută decizia revenirii la antrenamente: "Este greu ca în barcă să păstrezi o distanţă socială"

EXCLUSIV | Elisabeta Lipă salută decizia revenirii la antrenamente: "Este greu ca în barcă să păstrezi o distanţă socială"

Sporturi

Comentarii

La fel ca la toate celelalte sporturi, şi reprezentanţii Federaţiei Române de Canotaj sunt nerăbdători să revină la antrenamente.

"Salut iniţiativa preşedintelui de a ne da undă verde pentru pregătire. La nivel de federaţie, odată ce a anunţat preşedintele României că avem undă verde începând cu 15 mai, vorbesc de loturile olimpice şi naţionale, toate nivelurile, am luat măsura ca toţi sportivii să se izoleze.

Ei oricum erau în izolare. Şi să vedem modalitatea de testare, pentru că ei la ora actuală sunt pe raza lor de domiciliu. Marea majoritate sunt în judeţul Suceava. Să vedem cum s-a gândit domnul ministru să facem aceste testări, când le facem, unde le facem... Probabil că o să trebuiască să aducă nişte modificări federaţiilor prin contractele pe care le au cu MTS, respectiv plata acestor teste.

Sincer, eu nu am înţeles mare lucru ce avem de făcut. Ce este cel mai important, am înţeles că începând cu data de 15 mai, putem relua activitatea. Este greu ca în barcă să păstrezi o distanţă socială. M-am gândit foarte bine cum vom relua această pregătire. Norocul nostru este că ne desfăşurăm activitatea în aer liber.

Canotajul nu stă numai în barca de opt sau numai în barca de patru. După două luni de izolare şi de făcut mişcare în casă, cu siguranţă putem scoate toţi sportivii ca să îşi reamintească mişcarea de vâslit. Deci până ieşim din situaţia asta de alertă, cu siguranţă că avem tehnica şi mijloacele necesare pregătirii loturilor în aer liber.

Nu poţi, după două luni, ca să intri direct în barcă şi să faci antrenamente cum ai făcut până acum. Federaţia Internaţională de Canotaj a amânat toate Campionatele Europene, de la juniori, tineret şi seniori, în luna septembrie şi pe parcursul lunii octombrie. Deci avem şi motivaţie pentru a ne pregăti şi trebuie să ne pregărim" , a declarat preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: elisabeta lipta 

viewscnt
Articole similare