Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Emilian Hulubei a dezvăluit în ce condiţii îşi va putea recupera Diego Fabbrini banii de la Dinamo

EXCLUSIV Emilian Hulubei a dezvăluit în ce condiţii îşi va putea recupera Diego Fabbrini banii de la Dinamo

Superliga

Comentarii

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a vorbit despre Dinamo şi despre cazul lui Diego Fabbrini.

EXCLUSIV Emilian Hulubei a dezvăluit în ce condiţii îşi va putea recupera Diego Fabbrini banii de la Dinamo

Dinamo a reziliat, azi, şi contractul fotbalistului Diego Fabbrini. Italianul e decis să îşi ceară la FIFA drepturile contractuale pentru întregul contract cu Dinamo, adică pentru doi ani! 

Teoretic Fabbrini ar avea de câştigăt de la Dinamo salariile aferente celor doi ani rămaşi în contract, adică 432.000 euro, plus cei 70.000 de euro din urmă. În total, o jumătate de milion de euro!

Emilian Hulubei a explicat cum îşi poate recupera fotbalistul banii de la FIFA şi, mai ales, în ce condiţii.

„Din păcate este o situaţie destul de dificilă. Odată intrat în insolvenţă, clubul are posibilitatea în 60 de zile să rezilieze unilateral contractele care sunt păguboase pentru societate. Jucătorii străini se pot adresa FIFA fără nicio problemă, pod depune memorii. 42,48 În cazul în care au depus memorii la FIFA, nu se mai pot legitima în România. Dacă vor să se legitimeze în România, va trebui să se facă un transfer intern, iar FIFA nu se bagă şi nu poate să dea transferul internaţional.

Fabbrini ar putea lua în cel mai bun caz 70 de mii de euro, dacă va lua sută la sută. Am avut cazul CFR-ului cu Maftei, Rooney”

La FIFA când te-ai dus, probabil ai câştig de cauză, ei nu ţin cont de insolvenţă. 43,16 Probabil vor câştiga exact cât au de luat pe întregul contract, până la sfârşitul lui.  Există o hotărâre câştigată în instanţele FIFA prin care sunteţi îndreptăţiţi să luaţi banii respectivi, dar noi nu putem să facem o executare pentru că Federaţia la rândul ei nu poate să execute această hotărâre, pnetru că legea insolvenţei nu permite. Orice lege din orice ţară primează în faţa regulamentelor sportive.

Când se face planul de reorganizare, dacă este aprobat planul de reorganizare şi are de luat bani, îi va lua în trei ani de zile. Fabbrini ar putea lua în cel mai bun caz 70 de mii de euro, dacă va lua sută la sută. Am avut cazul CFR-ului cu Maftei, Rooney”, a declarat, în direct la Telekom Sport, Hulubei. 

Întrebat despre cum s-ar putea proceda pentru a evita astfel de probleme în viitor, Hulubei a mărturisit: „Singura soluţie este să facem un contract de muncă diferit din ce au acum. Porblema este că atunci când s-a discutat, Burleanu a dat cu pumnul în masă. Din punct de vedere fiscal a fost un câştig pentru cluburi. În continuare cluburile nu plătesc, au datorii foarte mari câtre stat, de asta apar problemele. Jucătorii sunt între condul muncii şi codul civil”.

Răsturnare de situaţie după ce CFR Cluj a ofertat o vedetă de la Dinamo. Fotbalistul cere 500.000 de euro acum!

Afla mai multe despre: dinamodiego fabbriniemilian hulubei 

viewscnt
Articole similare