Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Emilian Hulubei, preşedintele AFAN: ”Unii jucători trăiesc din primele de joc. Acum nu mai au posibilitatea să le primească!”

EXCLUSIV Emilian Hulubei, preşedintele AFAN: ”Unii jucători trăiesc din primele de joc. Acum nu mai au posibilitatea să le primească!”

Fotbal intern

Comentarii

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a vorbit pentru Telekom Sport, despre situaţia jucătorilor din ligile inferioare şi a explicat care dintre jucători nu şi-au mai dorit reluarea competiţiei.

Preşedintele AFAN a explicat la Telekom Sport situaţia din ligile inferioare pentru jucătorii din România:

”Am consultat membri noştri de la Liga a III-a şi de la Liga a II-a şi am observat că majoritatea şi-ar fi dorit să joace. Fără să se mai reia campionatul nici la liga a II-a, nici la Liga a II-a, atunci jucătorii suferă din punct de vedere financiar. Ei nu mai sunt în posibilitatea de a-şi încasa prime, după care marea majoritate trăieşte. Salariile sunt mici la liga a 3-a, iar jucătorii trăiesc mai mult pe primele pe care le aupentru meciurile câştigate. Normal, atunci când s-a supus la vot îngheţarea ligii a treia şi celor 14 echipe de liga a doua, atunci m-am abţinut, pentru că nu era normal, atâta timp cât jucătorii ăşi doreau să joace, să votez pentru această modificare.

(n.r )De ce nu ai votat împotrivă?

Pentru că sunt şi jucători care îşi doresc să se încheie campionatul şi nu era drept faţă de ceilalţi. Şi atunci am adoptat poziţia de a mă abţine. Părerile sunt împărţite, vă daţi seama. Sunt unii jucători care sunt mulţumiţi cu această decizie, care sunt mai preocupaţi de sănătate, sunt unii jucători care erau preocupaţi mai mult de partea financiară şi doreau să reia activitatea. Mai mulţi ar fi fost cei care şi-ar fi dorit să se reia.

E adevărat că mai multe cluburi intenţionează sau au în plan să menţină şomajul tehnic şi să se folosească de îngheţarea sezonului?
Sunt doar echipele care nu pot relua campionatul. Este specificat clar în ordonanţă că cei care sunt în incapacitatea de a relua campionatului, vor putea apela pentru încă 15 zile, începând cu 15 mai şi până la 1 iunie, să primească acel ajutor de Asociaţiile Judeţene de ajutor social.

Nu există nicăieri o prevedere că trebuie să le taie salariile, sau să existe vreo prevedere pe care cluburile să poată să o acceseze ca să le taie salariile.

Deci nu îi mai pot ţin în şomaj tehnic?
Din punctul nostru de vedere, nu. E perioadă de vacanţă competiţională şi, în perioada de vacanţă competiţională, jucătorii sunt plătiţi dacă au contract.

Ce jucătorii nu îşi doreau să se mai reia?
Sunt jucători care au şi alte joburi. La liga a 3-a sunt foarte mulţi jucători care sunt angajaţi şi în alte joburi. Şi atunci au fost mulţumiţi că îşi iau o parte din bani de la club, care au avut posibilitatea să le dea, că au fost cluburi care nu le-au mai dat. Având un alt contract în desfăşurare, nu mai ai posibilitatea legală să le dai bani şi pe activitate sportivă

Afla mai multe despre: hulubei 

viewscnt
Articole similare