Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Eroul de la Sevilla, 7 mai 1986 şi sărbătoarea campionilor: ”E păcat că am ajuns în situaţia de acum. Parcă e un dezinteres din partea tuturor!”

EXCLUSIV Eroul de la Sevilla, 7 mai 1986 şi sărbătoarea campionilor: ”E păcat că am ajuns în situaţia de acum. Parcă e un dezinteres din partea tuturor!”

Fotbal

Comentarii

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al FCSB, şi portarul care a apărat 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni, a vorbit pentru Telekom Sport despre meciul cu Barcelona din 7 mai 1986.

La 34 de ani de la cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc, ”eroul de la Sevilla”, Helumth Duckadam resimte lipsa de interes din jurul episodului istoric de pe tărâm andaluz. A recunoscut-o într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, în ziua în care fotbalul românesc ar trebui să sărbătorească o performanţă unică:

”De uitat nu se va uita, chiar dacă nu ne-am mai întâlnit în ultima perioadă sau într-un cerc restrâns, nu ca atunci când am sărbătorit 30 de ani când am fost foarte mulţi, lumea nu uită, dar e păcat că am ajuns în această situaţie. Parcă e şi un dezinteres din partea tuturor, chiar şi a mea. Sper ca lucrurile să revină cât de cât la normal şi la anul, când se împlinesc 35 de ani, să facem acest eveniment la nivelul la care merită” a declarat Duckadam.

Legendarul portar al roş-albaştrilor spune că Gigi Becali, patronul de la FCSB, a vrut să organizeze o sărbătoare în cinstea campionilor. Duckadam a dezvăluit şi de ce a picat propunerea latifundiarului din Pipera: ”N-am fost niciodată de acord ca armata să organizeze, chiar şi domnul Gigi Becali a avut ideea să organizeze şi i-am zis că nu e o idee grozavă. Noi trebuie să o organizăm pentru că o facem pentru noi, nu o facem nici pentru armată, nici pentru domnul Becali, pentru nimeni. E o sărbătoarea noastră” mai spune miticul portar al Stelei.

El recunoaşte că nu a mai văzut în ultima vreme finala de la Sevilla, dar îşi aduce aminte cu mare plăcere despre celebrul eveniment: ”Nu am mai văzut-o de 5 ani! Nu sunt nostalgic să mă uit la trecut, îmi aduc aminte cu plăcere când vine 7 mai, când se vorbeşte şi se dau secvente din acea finală! Dar să mă uit, să-mi vină mie să mă uit la finală? Nu!” a mai declarat Duckadam, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: helumth duckadam7 mai 1986 

viewscnt
Articole similare