Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Este o decizie absolut corectă". Reacţia lui Florentin Pera, după ce FRH a îngheţat sezonul în handbalul românesc

EXCLUSIV | "Este o decizie absolut corectă". Reacţia lui Florentin Pera, după ce FRH a îngheţat sezonul în handbalul românesc

Handbal

Comentarii

Oficialii FRH au luat decizia de a îngheţa sezonul în Ligile Naţionale, iar SCM Râmnicu Vâlcea va fi echipa care va merge direct în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, în sezonul următor.

SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17 meciuri) ocupau, în această ordine, primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj. CS Minaur Baia Mare (18) ocupa locul 3, cu 36 de puncte. SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în grupele Ligii Campionilor, iar CSM Bucureşti va solicita un wild-card pentru aceeaşi competiţie.

"Este o decizie absolut corectă. Eu încă de la început am spus că ar fi imoral să se acorde medalii pentru acest sezon, având în vedere că mai erau de disputat 7 etape. Practic mai erau de disputat 21 de puncte puse în joc şi aceste condiţii se putea întâmpla orice. Mai ales în partea de sus a clasamentului, în lupta pentru cupele europene. Aceste ultime etape puteau să modifice clasamentul, de asemenea, în partea de jos a clasamentului, la retrogradare.

Era o luptă destul de strânsă şi, în aceste condiţii, cred că decizia dată de Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal cred că este foarte justă şi corectă ţinând cont de faptul că regulamentele FRH în vigoare sigur că arată că un clasament nu poate suferi modificări în timpul sezonului. Se putea ajunge la un număr egal de jocuri doar dacă se jucau toate meciurile. Eu am spus întotdeauna că mi-aş fi dorit ca acest campionat să se joace pe teren, dar pandemia nu ne-a dat posibilitatea să ducem totul la bun sfârşit şi s-a îngheţat.

Cel puţin la fete era o decizie foarte grea, indiferent de decizia care s-ar fi dat ar fi creat discuţii însă cred eu că Vâlcea a condus pe tot parcursul sezonului, 17 din 18 etape a fost pe locul 1. În momentul îngheţării campionatului, Vâlcea avea atât la golaveraj, cât şi victoria din meciurile directe, în aceste condiţii cred că este o decizie cât se poate de corectă, dacă poate fi spus aşa.

Sigur că nu putea să mulţumească pe toată lumea, însă în aceste moment era foarte greu de luat o decizie, pentru că nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Cel mai important lucru este că toate jucătoarele sunt sănătoase, nu s-a riscat să se reia această competiţie şi Doamne ajută să putem să ne reluăm în condiţii normale activitatea şi să revenim cât mai curând pe teren. 

Este o decizie care ne bucură având în vedere că pentru Vâlcea în al doilea an consecutiv suntem calificaţi direct în Liga Campionilor. Eu cred că nu poate fi pusă la îndoială valoarea echipei din Vâlcea. Mai mult, suntem echipa care a câştigat titlul sezonul trecut, am dominat acest sezon. Sigur că sunt nemulţumiri, probabil că orice decizie ar fi creat diverse discuţii, aşa cum se întâmplă şi acum, dar noi suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat" , a declarat antrenorul lui Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: pera 

viewscnt
Articole similare