Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | FCSB şi alte şase echipe au votat pentru scenariul în care Dinamo retrogradează! Cum a decis fiecare club în privinţa clasamentului din play-out

EXCLUSIV | FCSB şi alte şase echipe au votat pentru scenariul în care Dinamo retrogradează! Cum a decis fiecare club în privinţa clasamentului din play-out
Comentarii

FCSB, CFR Cluj şi alte cinci echipe au votat scenariul propus de Liga Profesionistă de Fotbal prin care Dinamo retrogradează direct din Liga 1. Marţi, toate cele 14 cluburi au supus la vot modalitatea prin care se stabileşte ierarhia finală din play-out.

Dinamo şi Chindia Târgovişte, retrogradate direct în urma scenariului votat

Toate cele 14 cluburi din Liga 1 au fost înştiinţate, de LPF, că până marţi, ora 18:00, au avut timp la dispoziţie să voteze scenariul prin care clasamentul play-out-ul Ligii 1 va fi stabilit, în urma "îngheţării" sezonului, din cauza decalării acestuia.

Ultimele meciuri din actualul play-out vor avea loc miercuri, începând cu ora 17:00, iar acestea vor putea fi urmărite pe Telekom Sport. Anunţul a picat cum nu se poate mai rău pentru Dinamo, care are şi cinci meciuri în minus faţă de celelalte cluburi şi care acum va retrograda direct, în urma decizie voturilor tuturor cluburilor din Liga 1. 

La finalul votului, a fost ales scenariul de clasificare în urma punctelor per meci acumulate în play-out, iar acesta le dezavantajează pe Dinamo, Chindia Târgovişte, care retrogradează direct, şi pe Sepsi sau Poli Iaşi, întrucât una dintre ele va ajunge la baraj, la finalul meciurilor de mâine. 

De asemenea, a fost luat în calcul şi scenariul stabilirii clasamentului în urma punctelor per meci din sezonul regular şi play-out, dar varianta a primit doar şase voturi. 

  • Dinamo mai poate salva ce se poate din acest sezon, doar dacă prinde locul de baraj, în urma meciurilor de miercuri. Dacă alb-roşii înving Viitorul şi Sepsi pierde cu Academica Clinceni, atunci Dinamo ajunge pe locul şase, iar covăsnenii retrogradează direct. 

Voturile cluburilor din Liga 1 în privinţa clasamentului din play-out: 7 la 6! U Craiova s-a abţinut

  • Voturi scenariu puncte per meciuri în play-out: FCSB, Hermannstadt, CFR Cluj, Academica Clinceni, FC Voluntari, Chindia Târgovişte, Poli Iaşi
  • Voturi scenariu puncte per meciuri sezon regular şi play-out: Sepsi, FC Botoşani, Gaz Metan, Astra, Dinamo, Viitorul
  • Abţineri: U Craiova

Scenariul în care Dinamo retrogradează. Se iau în calcul doar punctele făcute de fiecare echipă în play-out şi se împart la numărul de jocuri pe care aceasta le-a disputat.

  • Cine retrogradează: Dinamo, Chindia
  • Cine merge la baraj: Sepsi/Poli Iaşi

Clasamentul play-out-ului Ligii 1 dacă se realizează media punctelor per meci:

  1. Hermannstadt 1,91
  2. Viitorul 1,69
  3. Clinceni 1,62
  4. Voluntari 1,62
  5. Iaşi 1,38
  6. Sepsi 1,17
  7. Dinamo 0,87
  8. Chindia 0,63

 

Afla mai multe despre: fcsbdinamoretrogradare liga 1lpf 

viewscnt
Articole similare