Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Federaţia Română de Fotbal vrea să ia Arena Naţională. Cum ar putea profita FCSB dacă Primăria se dă la o parte

EXCLUSIV | Federaţia Română de Fotbal vrea să ia Arena Naţională. Cum ar putea profita FCSB dacă Primăria se dă la o partegalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Gazonul catastrofal de la meciul Dinamo - FCSB de pe Arena Naţională a dus la închiderea celui mai mare stadion din România. Arena este administrată de Primăria Bucureşti, iar edilul Gabriela Firea a anunţat că în următoarele luni nu se va mai desfăşura niciun eveniment pe Arenă.

Telekom Sport a intrat în posesia unor informaţii care ar putea schimba total datele problemei şi ar putea ajuta extrem de mult atât echipa naţională cât şi pe FCSB.

Federaţia Română de Fotbal este hotârâtă să pornească negocieri cu Primăria Bucureşti pentru a primi în administrare Arena Naţională! FRF îşi doreşte astfel să se ocupe ca la carte de stadion şi să elimine problema veşnică a gazonului. Este o veste excelentă pentru FCSB, formaţie care ar putea reveni mai repede decât s-ar fi gândit pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au jucat mai mult în ”deplasare” în acest sezon, iar acum lucrurile s-ar putea rezolva definitiv.

ÎN 2017, ARENA A VENIT LA PRIMĂRIE

De la finalizarea construcţiei, Arena Naţională a fost administrată de ALPAB, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, dar lucrurile s-au schimbat în 2017. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a preluat însă controlul asupra Arenei Naţionale pentru ”reparaţii şi modernizări în regim de urgenţă”, în vederea Campionatului Mondial de Fotbal 2020.

Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020. În prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA”, se arăta în expunerea de motive din proiectul de hotărâre de la acea vreme.

CE CÂŞTIGĂ ŞI CE PIERDE PRIMĂRIA. AVANTAJ PENTRU BUCUREŞTENI

Dacă va accepta să trimită Arena Naţională în grija Federaţiei Române de Fotbal, atunci PMB va scăpa de o problemă naţională. Primăria nu va mai avea griji în ceea ce priveşte stadionul, iar responsabilitatea ar cădea 100% pe FRF. Mai mult, vestea ar pica excelent pentru bucureşteni, care nu vor mai fi nevoiţi să plătească din propriul buzunar întreţinerea Arenei Naţionale. Pentru că nu sunt suficiente doar meciurile de fotbal, iar evenimentele ”extra” de pe stadion au fost puţine, Arena Naţională nu este profitabilă pentru Primărie şi bucureşteni.

Un amănunt extrem de important este cel legat de licitaţii. Dacă stadionul trece la FRF, atunci licitaţiile pentru schimbarea gazonului vor dispărea complet, iar lucrările se vor putea efectua în regim de urgenţă. În prezent, pentru orice modificare importantă de la stadion, Primăria Bucureşti este obligată de lege să facă o licitaţie pentru a alege firma sau firmele care să ducă la bun sfârşit contractul.

  • Orice contract de peste 30.000 de euro are nevoie de licitaţie publică
  • Minimum 30 de zile durează o licitaţie

În prezent, DNA investighează modul în care Primăria a gestionat problema gazonului. Dacă stadionul va ajunge la FRF, atunci PMB va fi scutită de asemenea scandaluri.

NU E PRIMA DATĂ CÂND FRF SE IMPLICĂ LA STADIOANE

Federaţia a mai schimbat faţa unui stadion din România chiar de curând. FRF a preluat, pentru o perioadă, responsabilitatea gazonului de pe ”Ilie Oană” pentru ca echipele naţionale, atât de seniori cât şi de tineret, să se bucure de o suprafaţă de joc impecabilă în jocurile din Liga Naţiunilor sau, în cazul celor de la U21, în preliminariile pentru Europeanul din 2019.

FRF ŞI FCSB AU SALVAT PRIMĂRIA DE RUŞINE ŞI ÎN 2017

La finalul verii lui 2017, când FCSB pregătea duelul cu Sporting Lisabona din Liga Campionilor, FCSB a plătit, alături de FRF, pentru înlocuirea de urgenţă a gazonului de pe Arena Naţională. 

Mai mult, enervat de modul în care este întreţinut stadionul, Becali a cerut, în luna august, să se ocupe de administrarea Arenei Naţionale, mizând pe relaţia cu fina Firea. ”Nu contează dacă pierd bani, măcar voi avea gazon de calitate. Să-mi dea mie stadionul, mă doare sufletul să văd că jucăm în mocirlă.”, spunea patronul de la FCSB.

Afla mai multe despre: echipa nationalaarena nationalaprimaria bucurestifrf,  

viewscnt
Articole similare